08:38, pet, 3. Maj

S črno eleganco pogumno naprej





Kjer je volja, tam je pot, dokazuje Nataša Rozman, diplomirana inženirka konfekcijske tehnologije. Po dveh porodniških dopustih je ostala brez službe. Vključila se je v program PVSP (Podjetno v svet podjetništva) in v soboto odprla svojo specializirano trgovino s črnimi oblačili.

IMG_20150411_103528

Ta dan je vstala ob štirih zjutraj, da je do 10h pravočasno pripravila vse za otvoritev. Ostalih ur dela, nespanja in premagovanja ovir preprosto ne šteje več. “Glavno, da je uspelo,” je dejala z nasmehom. Morda malce nenavadno ime trgovine je združitev črne barve in upanja (hrv. nada), slednjega je namreč potrebovala tudi sama. Na eni strani poslovno, kajti tekstilna branža ne “cveti” več, kot je nekoč, na drugi strani pa zelo osebno, ko je izgubila očeta: “v vsakem primeru ostaja upanje. Za tistega, ki obleče črno zaradi žalovanja, za nas, ki jo oblečemo, da prikrijemo kakšen kilogramček ali za nekoga, ki gre na zmenek. Za vsakega obstaja upanje.” V specializirani trgovini na Ulici Heroja Nandeta 37 v Mariboru bodo črna, elegantna oblačila in dodatki na voljo izposojo, kakor tudi odkup ali izdelavo po naročilu. “Vsakomur se lahko zgodi, da obstane pred dejstvom, ko nima primerne obleke za kakšno svečanost, recimo pogreb, maturantski ples, poroko… Zakaj bi ljudje zapravljali preveč časa in denarja, če lahko to zadrego rešijo ceneje in hitreje“, je razmišljala Nataša.

IMG_20150411_103515

Na njeni samostojni poti so jo spodbujali prijatelji in sorodniki, ključni moment pa je bila prijava na program PVSP – Podjetno v svet podjetništva, ki ga izvajajo na Mariborski razvojni agenciji. Njena mentorica Irena Podletnik (MRA) je pojasnila, da se je Nataša prijavila v 1. skupino udeležencev programa. “Njena zgodba je kar navdihujoča. Prišla je s svojo idejo in z našo pomočjo je dejansko pripeljala zadevo do te faze, da ima danes otvoritev svoje trgovinice.” Po njenem mnenju se pri večini ljudi zatakne prav na prehodu od ideje do vstopa na trg, zato v tem smislu vidi poslanstvo programa PVSP. Trenutno je aktualen tretji poziv. Prijavite se lahko najkasneje do 8. maja.

Podrobnosti nocoj ob 18.30 v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Comment

  • vili

    16 aprila, 2015

    PRIPOROČAM OBISK. ZASE SEM NAŠEL SUPER SRAJCO

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.