08:30, sob, 20. Apr

S prihodnjim tednom zapora Tržaške ceste





Od ponedeljka se v Mariboru obetajo nekajmesečni prometni zamaški. Podjetje Asfalti Ptuj bo pričel s sanacijo vozišča na Tržaški cesti med Petrolovim bencinskim servisom in trgovino Lidl, kjer bodo vse do konca maja delne in popolne zapore. V poletnem času pa se bodo lotili še preplastitve ceste med Hočami in Mariborom.

tržaška cesta (3)

Po besedah nadzornika projekta iz DRI Alojza Felkarja je naročnik del direkcija za infrastrukturo. Projekt je vreden pol milijona evrov, v okviru teh sredstev pa bodo preplastili vozišče, uredili priključke, robnike in talne označbe na cesti, ki gre skozi lani povsem obnovljeno križišče med Tržaško in Ptujsko cesto. Ptujsko podjetje pa je bilo na razpisu izbrano med petimi ponudniki.

tržaška cesta (2)

Izdelovalec elaborata Bojan Križan iz podjetja BK-projekt je dejal, da  je v prvi fazi, ki bo trajala približno mesec dni, na tem odseku predvidena popolna zapora ceste iz smeri Hoč proti centru, obvoz pa bo v smeri centra oz. Dravograda potekal po Ulici Eve Lovše ter po Jadranski cesti, medtem ko bo v smeri Tezna potekal po Beloruski cesti. Hkrati bo v tej fazi zaprt levi prometni pas v nasprotni smeri.

tržaška cesta (1)

V drugi fazi pa je predvidena popolna zapora v smeri iz mesta proti Hočam. Obvoz bo potekal po Cesti Proletarskih brigad, Ljubljanski cesti ter po Ulici Eve Lovše. Kljub obvoznim cestam po besedah Križana pričakujejo daljše zastoje na vseh obvoznih cestah, zato voznike že zdaj pozivajo k strpnosti ter da uporabijo alternativne poti, kadar je to le mogoče.

Lanska obnova križišča večjih težav sicer ni povzročala, a je po Križanovih besedah primerjava težka, saj so takrat dela potekala v času poletnih počitnic. Ob tem je pojasnil, da se tokrat del niso mogli lotiti poleti, saj bo takrat potekala obnova bistveno daljšega odseka med Hočami in Mariborom, sočasna dela pa bi lahko povzročila še veliko večjo prometno zmedo.

Po besedah Feklarja je tudi za omenjeni odsek razpisni postopek bolj ali manj že zaključen.  Zato si želijo, da bi se del lotili takoj po končanju prvega projekta. Dela na tem 3,5 kilometra dolgem odseku bodo potekala okoli tri mesece, okoli 850.000 evrov vreden projekt pa bo končan predvidoma do konca poletja ali najpozneje septembra.

Na spremenjen prometni režim so pripravljeni tudi policisti, ki bodo stanje spremljali z dodatnimi patruljami in pri tem po potrebi aktivno skrbeli za večjo pretočnost prometa. “V primeru zastoja bomo promet usmerjali tudi fizično,” je dejal predstavnik mariborske policije Bojan Pivljaković, ki največ težav pričakuje ob jutranjih konicah pri zavijanju v levo proti Lidlu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.