06:10, čet, 18. Apr

S prodajo konoplje bi lahko pridobili več kot 3,5 milijona evrov

Vodja mariborskih kriminalistov Robert Munda je na PU Maribor predstavil kriminalistično preiskavo, med katero so zasegli veliko količino
prepovedane droge konoplje. S prodajo bi lahko bi lahko zaslužili več kot 3,5 milijona evrov.

V sredo, 8. novembra so policisti na območju Policijske postaje Slovenska Bistrica opravili hišno preiskavo večjega gospodarskega poslopja. Trem državljanom Srbije, starim 26, 27 in 61 let, ki so v gospodarskem poslopju, na 900 kvadratnih metrih, v posebej prirejenih prostorih za gojenje gojili 1781 sadik konoplje, so odvzeli prostost.

Vir: SKP PU Maribor
Vir: SKP PU Maribor

En največjih zasegov prepovedane droge

Osumljeni bi lahko iz ene rastline konoplje pridelali vsaj 200 g kvalitetnih vršičkov prepovedane konoplje. S takšnim nasadom bi lahko pridelali vsaj 356 kg prepovedane droge. S kontinuirano proizvodnjo bi to v enem letu lahko ponovili tri do štiri krat. Ob morebitni prodaji, bi zagotovo zaslužili vsaj 1.780.000 eurov.
V kolikor bi prepovedano drogo prodali na črnem trgu na »debelo«. Če bi takšno količino prodali na »drobno«, bi si lahko pridobili še bistveno večjo protipravno premoženjsko korist, saj 1 g na ta način pridelane prepovedane droge, na črnem trgu stane 10 eurov in bi tako lahko zaslužili 3.560.000 eurov.

Zasežena jim je bila tudi večja količina prepovedane droge, med drugim tudi 57 paketov hidroponično gojene rastline konoplje – skunka, bruto teže 27 kg, denar, večje količina ostalih pripomočkov za proizvodnjo le-te (sijalke, dušilke, filtri, ipd, …). S prodajo navedene količine prepovedane droge, bi si osumljenci ob uspešni neupravičeni prodaji v Sloveniji pridobili najmanj 150.700 eurov, v kolikor bi prodajali na »debelo«. Če bi takšno količino prodali na »drobno«, bi tako lahko zaslužili 301.400,00 €.

Vsem trem osumljenim državljanom Srbije so policisti odvzeli prostost zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in
prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186/I. členu Kazenskega zakonika (KZ-1).

Vir: SKP PU Maribor
Vir: SKP PU Maribor

V petek, 10. novembra so mariborski kriminalisti osumljene privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njih odredil sodno pridržanje. Za navedeno kaznivo dejanje je predpisana kazen zapora od 1 do 10 let.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.