19:25, pet, 3. Maj

S svinjsko glavo oskrunili spomenik v Kidričevem





Neznanec je domnevno oskrunil spomenik Borisa Kidriča. Na podstavek, na katerem je bil do tatvine v letu 2010 postavljen Kidričev doprsni kip Kidriča, je nastavil svinjsko glavo. Policisti preiskujejo kršitev javnega reda in miru.

Včeraj popoldne, okoli 13.30, so bili ptujski policisti obveščeni o incidentu. “Policista sta ob prihodu na kraj ugotovila, da na stebru ni ničesar. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da so svinjsko glavo odstranili delavci tamkajšnjega občinskega podjetja, jo ustrezno zavarovali in oddali na zbirnem centru za odpadke v Kidričevem”, so sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor.
Ptujski policisti sedaj zbirajo obvestila za utemeljitev suma storitve prekrška po 20. členu Zakona o varstvu javnega reda in miru (ZJRM-1) in sicer utemeljujejo sum, da se je neznani storilec na javnem kraju nedostojno vedel z namenom vzbujanja politične nestrpnosti. “V kolikor pa bodo policisti z zbiranjem obvestil morda potrdili sum za obstoj kaznivega dejanja, bodo zadevo obravnavali v skladu z določili Zakona o kazenskem postopku”, dodajajo na PU Maribor. O obravnavanem dogodku so že obvestili pristojno tožilstvo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.