11:09, ned, 28. Apr

Saj ni res, pa je … Nika Križnar namesto Zdravljice ob zmagi poslušala to.





Slovenska smučarska skakalka Nika Križnar (254,1 točke), ki je že v prvi seriji s 127 metri dosegla rekord skakalnice v Lahtiju, je v finalu s 131,5 metra potrdila zmago na Finskem. To je bila šesta posamična zmaga 23-letne skakalke, prva to sezono. V skupni razvrstitvi svetovnega pokala je vodstvo zadržala danes deseta Nika Prevc (220,3).

“Še včeraj si nisem predstavljala, da bo danes tako. Zelo sem srečna, presrečna in tudi čustvena. Vesela sem, da mi je danes uspelo,” je v solzah sreče takoj po zmagi za Mednarodno smučarsko zvezo (Fis) dejala Križnar in ob tem poudarila, da ima za seboj odlično ekipo.

Zmage si je močno želela

“Za menoj je res super tekma! Danes sem se res počutila dobro pripravljeno. Nekako sem bila zelo osredotočena. Po prvem skoku sem takoj začutila, da bo danes poseben dan. Potem sem se le prepustila in uživala. Res je šlo daleč. V zraku sem imela vrhunske občutke. Uspelo mi je nekaj, kar sem si močno želela. Zelo sem vesela in hvala ekipi za vso podporo,” pa je za slovensko smučarsko zvezo povedala današnja zmagovalka, ki sicer Zdravljice na zmagovalnem odru ni slišala.

Namesto slovenske himne so Niki Križnar finski organizatorji zavrteli lansko finsko evrovizijsko pesem.

Ob Križnar, ki je pred tem nazadnje na najvišji stopnički stala pred skoraj dvema letoma, sta na zmagovalnem odru končali dve Avstrijki. Druga je bila Jacqueline Seifriedsberger, ki je za Slovenko zaostala za 7,6 točke.

Zmagovalka zadnjih dveh tekem svetovnega pokala v Hinzenbachu in najbližja zasledovalka Nike Prevc v skupni razvrstitvi svetovnega pokala, Eva Pinkelnig (239,8 točke), ki je bila po prvi seriji sedma, je v finalu napredovala na zmagovalni oder. S tem je zmanjšala zaostanek za Prevc na manj kot 200 točk (174).

Skakalke bodo sezono nadaljevale prihodnji konec tedna v Oslu, kjer sta na sporedu dve posamični tekmi za uvod v norveško turnejo surovi zrak. Pred velikim finalom sezone v Planici sledita še Trondheim (12. in 13. marec) in Vikersund (16. in 17.).
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.