05:49, tor, 27. Feb

Sanacija naklonskih površin asfaltne obloge Ptujskega jezera

Na območju Ptujskega jezera, ki predstavlja akumulacijski bazen za hidroelektrarno Formin bomo tudi letos (kot zadnjih nekaj let) v času od 3. do predvidoma 9. decembra 2023 izvajali sanacijo naklonskih površin asfaltne obloge, sporočajo iz Dravskih elektrarn Maribor (DEM).

Nadaljujejo z obnovo nekaterih poškodovanih delov obloge, kar je posledica več kot petinštiridesetletnega izrazitega delovanja vetrov, ki pospešujejo poškodovanost oblog. Letos se bodo obnavljale obloge na levi strani Ptujskega jezera, v bližini Čistilne naprave Markovci, med profili P172 – P190 v dolžini približno sto dvajset metrov.

Sanacija bo trajala nekaj dni

Izvedba omenjenega postopka zahteva znižanje vodostaja jezera v času izvedbe del za približno dva metra, s čimer bodo (v skladu z zahtevami pristojnih organov) začeli 3. decembra – praznjenje bo potekalo do dvajset centimetrov na uro, torej skupaj približno deset ur. 4. decembra se bo začela izvajati sanacija, ki bo predvidoma zaključena 9. decembra. Takoj po zaključeni sanaciji bodo začeli s ponovnim polnjenjem Ptujskega jezera do običajne višine.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *