17:16, pon, 22. Jul

Sanje: Razkrivamo skrivnostna sporočila našega uma





Malce bomo raziskali svet sanj, ki že dolgo fascinira in bega človeštvo. Nekateri pravijo, da so sanje, ki jih imamo, čisto naključne. Drugi pa verjamejo, da sanje nosijo pomembna sporočila za tistega, ki sanja, ali celo za njegove bližnje.

Kaj verjeti in kako razumeti sanje, je večno vprašanje, s katerim se ljudje ukvarjajo že zelo dolgo.

Zakaj sanjamo?

Sanje lahko dojemamo kot neposredne ali simbolične. Neposreden pomen sanj je jasen, ko sanjamo o konkretnih dogodkih ali dejanjih. Simbolična sporočila pa zahtevajo globlje razumevanje in interpretacijo. Različni viri ponujajo razlage sanj, vendar je ključno, da jih jemljemo osebno. Dva človeka lahko sanjata enako stvar, a vsak bo imel svojo interpretacijo, saj so sanje prepletene z našimi občutki, strahovi, upanji in izkušnjami. Dva človeka lahko sanjata, da vsak zase hodita po ozki brvi čez potok, a vsak od njiju lahko te sanje razume na svoj način.

Primeri sanj in njihove možne razlage

Poglejmo nekaj primerov sanj in kaj lahko pomenijo. Izbrali smo take, ki so kar pogoste, hkrati pa še kot zanimivost, kaj pomeni, če sanjamo učitelja ali učiteljico in mogoče komu nenavadne sanje o pripravi ajvarja, ja, tudi to sanjajo nekateri.

Bežanje

Uspešen beg: Če v sanjah bežimo in nam uspe pobegniti, to lahko pomeni, da se bomo v resničnem življenju uspešno rešili neke težave.
Neuspešen beg: Če bežimo, a nam beg ne uspe, to nakazuje, da se soočamo z nečim, kar nas obremenjuje, in da moramo najti nove načine za reševanje težav.
Beg pred mrtvo osebo: Takšne sanje lahko pomenijo, da pri nekem opravilu nimamo čiste vesti.

Utapljanje v morju

Utapljanje v morju simbolizira občutek preobremenjenosti z delom ali obveznostmi. Takšne sanje nas opozarjajo, da je čas za boljše načrtovanje in razporeditev nalog, da se izognemo preobremenjenosti. Ali pa da nujno potrebujemo počitek. Drugačen pomen pa imajo sanje o utapljanju, če smo sami ali kdo od bližnjih doživeli nesrečo, se je kdo od bližnjih res utopil ali utapljal.

Letenje

Če sami letite: Če v sanjah letite kot ptica, je pred vami potovanje, na katerem lahko marsikaj vidite. Lahko celo srečate koga, ki ga že dlje časa niste videli.
Če vidite leteti koga drugega: pa ni nujno, da pomeni kaj dobrega. Lahko se zgodi, da se bo neka dolgotrajna zveza prekinila, lahko je ljubezenska ali pa prijateljska.
Če med letom padate: lahko sanje napovedujejo finančne ali drugače težave, npr. slabe poslovne rezultate ali neuspeh pri kakem projektu. Sanje vas opozarjajo, da je treba postopati drugače.

Jahanje

Če sami jahate: Če sanjate, da jahate konja ali kobilo, se vam bo zgodila velika čast. Če sanjate, da jahate osla, pa boste doživeli zabavo in veselje.
Če vidite nekoga jahati: bo ljubezenska sreča na vaši strani, izpolnile se vam bodo ljubezenske želje.
Če med jahanjem padete:  zgodi se vam lahko nauspeh, sramota, mučili se boste pred drugimi zaradi neuspeha.
Če med jahanjem padete in se ne morete premakniti: muči vas neuslišana ljubezen, sanje vam sporočajo, da je čas, da se obrnete v drugo smer in nekaj naredite, da ne boste obstali na mestu. Saj veste,  veliko ljudi je na svetu, osredotočite se na tiste, ki so vam naklonjeni, ne na tiste, ki vam niso.

Jokanje

Če mi jokamo: To pomeni, da se čustveno čistimo, odstranjujemo slabo iz našega življenja in da naj naredimo prostor, da bo nekaj dobrega prišlo v naše življenje.
Če nekdo drug joka: Če v sanjah jokajo drugi, še posebej, če jih poznamo, to lahko pomeni, da so ali bodo v težavah, in da bi jim mi morali poskusiti pomagati.Ne nazadnje, prav dobro vemo, kako je, ko smo nemočni.

Delanje ajvarja

Če sanjamo, da delamo ajvar, ja, tudi to se lahko sanja, lahko najprej pomeni, da smo ga v budnem stanju delali veliko in to prenesli v sanje, ali pa – če sploh ni sezona za ajvar – da bomo dobili nepričakovane goste.  Sanje nas opozarjajo, da se pripravimo na obiske, tako da ne bomo popolnoma presenečeni in da jim bomo lahko s čim postregli.

Kače

Kače pogosto simbolizirajo težave, sovražnike ali izdajstvo. Če sanjamo, da nas je kača ugriznila, to nakazuje na prihajajoče težave, tako da dobimo v sanjah opozorilo pred nevarnostjo. Če pred kačami bežimo, pomeni, da se moramo nečesa lotiti drugače, da se težave ne bodo poglobile, ali pa ugotoviti, kdo nam “nagaja”. Če sanjamo, da smo ubili kačo, pa pomeni, da bomo težave uspešno premagali.

Učitelj ali učiteljica

Sanje o učitelju ali učiteljici prinašajo dobre novice, saj simbolizirajo pomoč in nasvete, ki jih bomo prejeli od nekoga v bližnji prihodnosti. Obenem pa tudi, da se bomo znašli pred velikim izzivom in pomembnimi odločitvami. Prav nič ne bi bilo narobe, da se s kom o tem pogovorimo in prosimo za nasvet.

Sanje so lahko površinske in brez pomembnega sporočila, a mnoge sanje, še posebej tiste, ki se ponavljajo, nosijo globlja sporočila. Pomembno je, da sanje gledamo z osebnega zornega kota in se posvetimo svojim občutkom, izkušnjam in pričakovanjem. Na ta način lahko bolje razumemo, kaj nam naš um skuša povedati skozi sanje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.