21:42, pet, 19. Apr

Saša Arsenovič: “Epidemija je tek na dolge proge”





Danes ob 13. uri je župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič podal izjavo o trenutnem epidemiološkem stanju v Mariboru, prav tako pa je nagovoril občane k doslednemu upoštevanju vseh trenutno veljavnih ukrepov.

Saša Arsenovič se je najprej zahvalil vsem, ki so tesno vpeti v epidemijo. Od zdravstvenih delavcev, pa do staršev, ki hodijo v službo, medtem ko se otroci šolajo doma. “Ta epidemije je očitno tek na dolge proge. Upam, da bomo s temi ukrepi uspeli umirit krivulje, saj za to da za božič ne bomo sami in, da bodo družinska druženja takrat mogoča.”

Župan je povedal tudi, da občinski projekti tečejo nemoteno. Hkrati je izkoristil priložnost in ob tem državo in odgovorne pozival, da se zgledujejo po gospodarstvih v sosednjih državah, kjer so za vse dejavnosti, ki so zaprte, uvedli po njegovem mnenju dober ukrep: “To je povračilo v 70 ali 80 odstotkih lanskega prometa.”

Napake se ne smejo ponavljati

“Obstajajo različni dogovori in občina bo po svojih močeh dala vse, kar bo potrebno, a tega vsega ne more financirati, ker ne bo mogla izvajati svojih osnovnih dejavnosti, ki jih je dolžna izvajati. Napak iz marca in aprila ne bomo več ponavljali,” je še je dodal mariborski župan.

 

Izjava Mariborskega župana o epidemiološki sliki v MO Maribor

Izjava Mariborskega župana o epidemiološki sliki v MO Maribor

Objavil/a BK TV dne Ponedeljek, 09. november 2020

Saša Arsenovič pa je zaključil s pozivom občanom: “Dragi Mariborčani, držimo se vseh ukrepov in bodimo še naprej tako solidarni. Sodelujmo, da bomo lahko še naprej v tem drugem polčasu ponovno zmagali in da se bo življenje lahko ponovno vrnilo med nas.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.