15:08, sob, 27. Apr

Saša Arsenovič napovedal zaprtje Lenta za promet





Pred jutrišnjo sejo Mestnega sveta Mestne občine Maribor je župan Saša Arsenovič na kavi z novinarji spregovoril tudi o tem, da je njegova želja, da Lent nameni obiskovalcem in meščanom, ne pa prometu.

Povedal je, da se dela ne Lentu počasi bližajo koncu. Arsenovič je danes sicer še enkrat povedal, da zaradi slabega finančnega stanja, ne bodo izvedli zunanje ureditve na območju Benetk, zunanje ureditve na območju Vodnega stolpa, zmanjšali so število instalacij za pitnike, ne bodo izvedli niti zunanje ureditve z novimi stopnicami, predvidenimi ob Hiši Stare trte.

Dotaknil se je tudi parkiranja in prometa na samem Lentu: “Parkirišč na Lent več ne bo razen na njegovem vzhodnem delu, in z najvišjo stopnjo varovanja javnega prostora bo med območjem Sodnega in Vodnega stolpa območje s potopnimi valji. Začetni režim bo vsaj zaprtje tega območja oz. pravzaprav odprtje za obiskovalce, meščane od petka popoldne do nedelje zvečer.

Na tem območju ne želi tranzitnega prometa

A kot kaže je županova želja, da območje za promet ni zaprto zgolj za vikende, vsaj tako je danes dejal: “Bomo pa videli, kaj bo pokazalo štetje prometa, ki pravkar poteka, morda to naredimo tako, da bomo jutranji promet omogočali, ko pa zaključimo z delom in službami, pa bi bilo prav, da je ta prostor med Vodnim in Sodnim stolpom namenjen samo prebivalcem brez tranzitnega prometa.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.