22:40, ned, 19. Maj

Savina Atai z možem odšla iz Nove Zelandije, ki je postala zanju zlata kletka, na drug konec sveta “v svobodno državo”





Savina Atai je pred dnevi sporočila, da z možem zapuščata Novo Zelandijo in se odpravljata na več kot 40 ur dolgi polet drugam. Zdaj je že znano, kam sta bila namenjena.

Za odhod iz Nove Zelandije sta se odločila zaradi zaostrovanja ukrepov, ob tem pa je bila Savina tudi zelo žalostna. Na družbenih omrežjih pa je že javila, da sta v Mehiki. “Srečne pozdravčke vsem. Tukaj je takšna svoboda, odprtost, občutek Življenja, ljudje imajo iskrice in veselje v očeh. Ne morem verjeti kako drugačen svet je tukaj – svoboden svet, ki nam vsem pripada,” je zapisala in dodala: “Ja, so maske na letališčih in v javnih prostorih, a to je vse. In vse je prijazno. Prijazno in enakovredno za vse.”

Na vprašanja, čemu sta odšla iz Nove Zelandije, kjer je boljši standard kot v Mehiki, je zapisala: “Nova Zelandija je v tem trenutku zlata kletka. Nove Zelandije, ki jo je moj mož tako vzljubil, več ni. Na letališču v Aucklandu, kljub temu, da imaš opravljen test za letenje in je negativen (in je stal 575 nz dolarjev za dva) ne moreš vzeti niti take away pite, če nimaš papirjev o …”

In ker nista hotela biti ujeta, sta najprej mislila, da bosta “med Florido in Slovenijo. Florida je bila najina prva izbira in kot žena državljana do 8. novembra zame ne bi bilo nobenih težav z vstopom. Zdaj je seveda drugače, zato je bil tudi najin let okoli sveta.”

A nato sta se odločila za Mehiko: “Ampak po vseh raziskavah, ki sva jih naredila, po pogovorih z ljudmi ki živijo na lokacijah o katerih sva razmišljala, po objavi naše sosednje države, po astroloških, IFA itd branjih…pa seveda po najinem občutku: sva se potem med Florido, Havaji – Kauai, Slovenijo, Hrvaško – otoki, Neumom in nižje, ter Mehiko … odločila za Mehiko. Zdaj sva na otoku Isla Mujeres. Otoku kamor je hodila zdravit Ixchel – boginja zdravja, medicine, plodnosti, lune/cikličnosti, ljubezni in vode. Tukaj urejava do konca najin proces imigracije. Najina baza bo v gorah – v mestu, ki je obkrožen s potomci izvornih staroselcev Majev, ki si nikakor ne bodo pustili vzeti svobode.” Meni, da je to prihodnost. Biti v Mehiki, se povezovati in sodelovati.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.