10:05, sob, 27. Apr

Scenografinja vložila tožbo proti svetovno znanemu igralcu ter prijavila spolni napad, nadlegovanje in zlorabo





Svetovno znani francoski igralec Gerard Depardieu se sooča z novo obtožbo spolnega napada.

Tožbo proti francoski filmski legendi je zaradi domnevnega spolnega napada med snemanjem filma leta 2021 vložila danes 53-letna scenografinja, je v nedeljo za francosko tiskovno agencijo AFP povedala njena odvetnica Carine Durrieu-Diebolt. Carine Durrieu-Diebolt je po pisanju AFP potrdila, da je v petek pariškemu tožilstvu posredovala prijavo, v kateri navaja spolni napad, nadlegovanje in zlorabo. Pariško tožilstvo sicer ni potrdilo, da je bila tožba vložena, Depardieujevi odvetniki zadeve prav tako niso komentirali.

Scenografinja je za spletni časopis Mediapart povedala, da ji je Depardieu 10. septembra 2021 najprej namenil več vulgarnih opazk, nato pa jo je “brutalno zgrabil” in jo “otipaval čez pas in trebuh do prsi”. Incident na snemanju filma Les volets verts v Parizu je prekinil telesni stražar.

Depardieu je bil leta 2020 obtožen posilstva, spolnega nadlegovanja in napada pa ga je v preteklosti obtožilo več kot deset žensk. Petinsedemdesetletni igralec obtožbe zanika. Obtožbe proti Depardieuju so sicer razdelile francosko javnost. Vrsta njegovih igralskih kolegov in kolegic mu je stopila v bran, spet drugi so se od njega ogradili. Prav tako si je tako igralec kot njegovi podporniki nakopal jezo feminističnih skupin.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.