18:10, sob, 27. Apr

Za zamenjavo Muršičeve bo SD predlagala Matjaža Nemca





SD bo za novega podpredsednika DZ predlagala poslanca Matjaža Nemca, je po vrhu koalicije, ki se s predlogom strinja, povedal vodja poslancev SD Matjaž Han. Kot pravi, bodo to storili tudi na prošnjo predsednika DZ Milana Brgleza, saj bi z vztrajanjem, da podpredsednika po odstopu Bojane Muršič ne predlagajo, povzročili težave pri vodenju DZ.

“To odgovornost čutimo za bolj pomembno kot politično odločitev stranke ali posameznika,” je v izjavi novinarjem po vrhu koalicije pojasnil Han. Po tistem, ko je Muršičeva zaradi zavajanja pri porabi občinskih sredstev odstopila s podpredsedniške funkcije DZ, je sicer Han ocenil, da si je SD tega “jokerja” zapravila.

FOTO STA
FOTO: STA

A se je poslanska skupina v sredo soglasno strinjala, da bo na to mesto predlagala Nemca, danes so predlog predstavili vrhu koalicije. Uradno bodo kandidaturo Nemca tudi v skladu z dogovorom z Brglezom vložili čim prej, da bo lahko DZ delal nemoteno, je pojasnil Han.

Bojana Muršič je kot podpredsednica DZ odstopila v ponedeljek.
Bojana Muršič je kot podpredsednica DZ odstopila v ponedeljek.

Poslanka SD Bojana Muršič je zaradi spornega nakupa flis jopic z denarjem Občine Ruše v ponedeljek odstopila z mesta podpredsednice DZ in občinske svetnice Občine Ruše. Poslanski mandat pa želi končati, je zapisala v javnem pismu.

 

VIR: STA

Druge novice

Comments

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.