13:27, pon, 29. Apr

SD za župana Maribora predlaga Metoda Dolinška





SD za župana Maribora predlaga vodjo svetniške skupine Metoda Dolinška. 43-letni razvojni ekonomist je po besedah predsedujočega SD Dejana Židana človek, ki ima teoretično znanje in praktične izkušnje, tudi pri vodenju evropskih projektov, ki so ključni za napredek Maribora. Dolinšek med drugim obljublja sanacijo občinskih financ.

DSC_5328

“Treba je usposobiti upravo, da bo lahko delala bolj funkcionalno, torej da se tam zaposleni ne bodo več bali ampak se bodo čutili del tega mesta. Preteklo kreditiranje mesta ni nikamor pripeljalo. Predvsem pa bomo gradili sodelovanje med različnimi inštitucijami in entitetami v mestu, kajti vse potenciale v tem mestu že imamo, moramo le znati z njimi delati, da bomo skupaj imeli več,” je na današnji predstavitvi povedal Dolinšek.

V primeru izvolitve bo med drugim poskrbel, da bodo otroci v šolah in vrtcih jedli lokalno pridelano hrano, pa tudi sicer po njegovem mnenju ni razloga, da bi bil v mestu kdo lačen. “Z enostavnimi ukrepi, ki ne bodo preveč bremenili mestnega proračuna, je mogoče to rešiti,” je prepričan.

“Naš kandidat je vrhunski v projektnem delu, Maribor pa potrebuje pomembne projekte, da ponovno postane to, kar je nekoč bil,” pa je povedal Židan.

Na petkovi konvenciji mestne organizacije SD Maribor so delegati soglasno potrdili Dolinška za županskega kandidata ter listo 45 kandidatk in kandidatov za mestni svet. Tam ima SD trenutno štiri sedeže, ki jih je po odstopu prejšnjih mestnih svetnikov SD na naslednjih nadomestnih volitvah marca lani ponovno pridobila nazaj.

Predsednik mestne organizacije SD Anton Gačnik meni, da so svetniki s posluhom za zahteve ljudi na protestih dokazali, da so vredni zaupanja in da lahko SD postane “prva politična sila v mestu”.

V Mariboru bo poleg Dolinška za županski položaj s podpisi meščanov kandidiral sedanji župan Andrej Fištravec, doslej uradno znani tekmeci pa so še kandidat SDS Tomaž Kancler, kandidat NSi Bernard Memon, kandidat Liste za pravičnost in razvoj (LPR) Stojan Auer in kandidat Stranke slovenskega naroda (SSN) Franc Jesenek.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.