07:27, ned, 5. Maj

Še ne veste, kaj bi bili za pusta? Tu so nasveti za posamezna astrološka znamenja!





Čez nekaj dni bo pust, v marsikaterem kraju bodo imeli pustne povorke in pustne zabave, na katere bodo prišli ljudje našemljeni.

Veliko ljudi bo sodelovalo na povorkah, kjer bodo skupinske maske. Te so lahko etnografske ali pa domišljijske, povezane z aktualnim dogajanjem, po filmskih junakih ali kaj drugega, npr.povezanega s krajem, kjer bivajo, ali pa čisto po njihovi domišljiji.

Če niste del večjega pustnega dogajanja in iščete ideje, kaj bi lahko bili, vam bodo prav prišli spodnji nasveti, povezani s splošnimi lastnostmi posameznih astroloških znamenj.

Oven (21. marec – 19. april):
Astronavt ali astronavtka: V ovnu se skriva pustni astronavt, ki osvaja nove svetove s svojo energijo in pogumom. Rdeča barva in rdeči planet bosta označevala to avanturistično bitje.
Raziskovalec ali raziskovalka: Oven se lahko obleče tudi v raziskovalca, ki odkriva znane in neznane dele domačega planeta, pri tem pa naj ima še daljnogled, nahrbtnik, v katerem ima vso opremo, od kompasa do zemljevida, pomaga si lahko tudi z elektronskimi napravami.

Bik (20. april – 20. maj):
Kuharski mojster ali mojstrica: kostum kuharskega mojstra ali mojstrice bi vključeval kuharsko obleko, kuhalnice, lonec in kaj drugega, kar nujno potrebuje za kuhanje.
Gurman ali gurmanka: na drugi strani pa je lahko bik tudi veliki ljubitelj jedi, ki išče svojo priljubljeno restavracijo. Pri sebi ima krpo, ki si jo lahko nadene namesto slinčka, krožnik, na katerega bo dajal hrano, ki jo bo nabral naokrog, in nepogrešljiv pribor.

Dvojčka (21. maj – 20. junij):
Cirkuški artisti: dvojčki so vešči komunikatorji, zato bi bili odlični kot cirkuški artisti, ki s svojo spretnostjo in šarmom navdušujejo občinstvo. Oblečejo se lahko v klovna ali klovneso, dreserja ali dreserko živali, akrobata ali akrobatko …
Komentatorji dogajanja, tekem: poljubno lahko izberejo, kaj bi radi komentirali, napovedovali, lahko je kar dogajanje okrog sebe, lahko si izmislijo tekmo. V roke megafon, na glavo kapo s ščitnikom in že lahko glasno komentirajo

Rak (21. junij – 22. julij):
Kralj morja: raki bi bili pravi za kralja morja, ki s svojo pojavo varuje vse vode, ne samo morje.  Ob kostumu naj imajo še trizob, ki pa naj ne bo nevarno zašiljen. Primerno temu je lahko v predstavnico morskega kraljestva oblečena tudi ženska.
Morska deklica:  ženske “rakice” so lahko morske deklice, ki imajo ogrlice iz školjk, na oblačilih morske barve in morske motive, lahko so v krilu, ki spominja na spodnji, “ribji” del morske deklice.

Lev (23. julij – 22. avgust):
Kralj ali kraljica živali:  za leva ali levinjo je kot nalašč prav kostum leva ali levinje, kralja ali kraljice živali.  Umetno krzno, drzna poslikava obraza in rok, oblačila pa so lahko še dodatno okrašena s svetlečimi kamni.
Puma: to znamenje je lahko tudi urejeno kot elegantna črna puma, ki se gosposko giba med vsemi drugimi. Naj bo moški ali ženska, oblečena sta lahko v črna, svetleča oblačila, na glavi pa morajo biti še črna ušesa. Ne pozabiti na poslikavo obraza.

Devica (23. avgust – 22. september):
Zdravnik ali zdravnica: device se lahko odločijo za masko zdravnika oziroma zdravnice, lahko tudi katerega drugega zdavniškega delavca, bela uniforma ali kaka druga nežna barva, nekaj zdravniških pripomočkov v veliki zdravniški torbi pa je obvezna oprema.
Sezonski delavec ali sezonska delavka: device oblečene v uniformo, delovni kombinezon, pajac ali ujemajoče hlače in majico, srajco, s katerim bodo pokazale, da znajo biti natančne in organizirane.

Tehtnica (23. september – 22. oktober):
Žirafa: visoka in elegantna žirafa bi predstavljala tehtnico, ki ceni pravičnost. Okrašena bi bila z elementi ravnotežja.
Sodnik ali sodnica: tehtnice bi si lahko nadele sodniška oblačila, v rokah pa imele sodniško kladivo, s katerim bi udarile po mizi, ko bi se odločile, kako mora kaj biti.

Škorpijon (23. oktober – 21. november):
Mistični čarovnik ali čarovnica: škorpijon in škorpijonka sta lahko mistični bitji, par ali vsak zase, tisti, ki čara. Oblačil za čarovnike in čarovnice je veliko, pri tem lahko izberete po svojem okusu, se odločite za minimalizem ali pa celotno opravo z ogrinjalom in klobukom ter obvezno čarovniško palico.
Pantomimik: tako moški kot ženska se lahko odločita za enobarvni kostum ali za črne hlače in črtasti pulover ter dramatično pantomimo, ko s kretnjami in brez izrečenih besed komunicirata za pusta z drugimi.

Strelec (22. november – 21. december):
Popotnik ali popotnica: strelec bi bil za pusta lahko kot svetovni popotnik, ženska pa seveda popotnica, oba sta lahko oblečena v eksotična oblačila, s širokim nasmehom in zemljevidom v roki, lahko imata tudi velik klobuk, kremo za sončenje, brisačo pa v hipu postaneta turista.
Lovec: strelec obleče lovska oblačila, si nadene lovski klobuk, po možnosti s kakim zataknjenim peresom. Skrbi lahko za živali, če bo poleg sebe imel še lovskega psa, pa je njegova preobleka popolna.

Kozorog (22. december – 19. januar):
Poslovnež ali direktorica: kozorog oziroma kozoroginja bi si za pusta lahko nadela poslovna oblačila, kravato, belo srajco z veliki  ovratnikom, stvari pa bi nosila kar v veliki poslovni torbi. na veliko bi tipkala po telefonu ali tablici in se dogovarjala za sestanke. Izražala bi resnost in odgovornost.
Kralj ali kraljica: kozorogu in kozoroginji bi odgovarjala tudi podoba kralja oziroma kraljice, v kraljevskih oblačilih in s krono na glavi, oblačila pa tudi v svetlečih in kraljevskih barvah.

Vodnar (20. januar – 18. februar):
Futuristično bitje: vodnar ali vodnarka bi se kot futuristično bitje oblekel/oblekla v živo svetleče hlače in zgornja oblačila, lahko tudi dodelana s folijo. Lahko so kot roboti, ki imajo tudi primerna pokrivala in futuristična očala. S tem bi predstavljali inovativnost, sodobnost in pogled v prihodnost.
Hipi: tako vodnarka kot vodnar se lahko oblečeta v oblačila hipijev, si razmršita lase ali dasta vanje lasne podaljške ali dasta na glavo lasuljo. Še kaka rožnata očala na nos in nekaj zapestnic na zapestja, pa sta pripravljena pokazati stik z naravo.

Ribi (19. februar – 20. marec):
Mistične rusalke, vodne vile: ribe se lahko oblečejo kot skrivnostne rusalke, v dolgih, svetlih, prosojnih oblekah, z belo, prosojno kožo na obrazu. Pojejo lahko skrivnostne pesmi in imajo v rokah kakšno pomanjšano harfo, lutnjo ali mandolo.
Duhovi in angeli: ribe so lahko duhovi, ki pa naj bodo več kot pa le z belo rjuho pokriti, ali pa angeli, oblečeni v bela oblačila, s krili na hrbtu. Nadenejo si lahko tudi lasuljo svetle barve in s kodri.

Vsekakor pa lahko pokukate k opisom drugih astroloških znamenj in če vam je nasvet zanje bolj pisan na kožo, izberete tisto pustno podobo. Samo da boste uživali in se imeli lepo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.