19:06, tor, 7. Maj

Še nekaj dni za predloge v participativnem proračunu na Ptuju





Mestna občina Ptuj želi občanom in občankam ponuditi priložnost ne le sodelovati pri odločanju o tem, kateri projekti se bodo v ožji lokalni skupnosti, v kateri živijo, izvajali, temveč tudi možnost da sami predlagajo projekte, ki bodo izboljševali življenjsko okolje.

Participativni proračun je mehanizem, kjer občani neposredno odločajo o porabi dela proračunskih sredstev in sami določijo, katere investicije so v skupnosti najnujnejše in kako želijo prispevati k izboljšanju kakovosti življenja v naši občini. Je eden pomembnih orodij pametnega upravljanja sodobnih mest.

Kako lahko sodelujete?

Občani lahko sodelujete bodisi kot predlagatelji bodisi kot glasovalci ali pa v obeh vlogah. Občani, ki želite biti predlagatelji, svoj projektni predlog oddate na predvidenem obrazcu, če pa želite za določen predlog zgolj glasovati, boste svoj glas oddali na predčasnem glasovanju ali na uradnem glasovanju.

Projektne predloge lahko oddate od 6. 4. 2021 do:

– 9. 5. 2021 do polnoči po elektronski pošti na naslov obcina.ptuj@ptuj.si ali
– 7. 5. 2021 po pošti na naslov Mestna občina Ptuj, Mestni trg 1, 2250 Ptuj (v tem primeru kot datum oddaje šteje poštni žig) ali
– 7. 5. 2021 v času uradnih ur v sprejemni pisarni Mestne občine Ptuj.

Na Mestni občini Ptuj opozarjajo, da projektne predloge oddajte na za to predvidenem obrazcu, dostopnem na spletni strani na tej povezavi.

Še več podrobnih informacij pa najdete na tej povezavi na spletni strani Mestne občine Ptuj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.