16:25, pon, 29. Apr

Septembra prihaja Festival Maribor





Med 6. in 17. septembrom bo Maribor ponovno festivalsko obarvan – prihaja namreč Festival Maribor.

„Še vedno si upamo biti drugačni, drzni, posebni in samosvoji,“ pravijo organizatorji, ki obljubljajo, da bodo obiskovalci vsega, kar so pri Festivalu Maribor vajeni, deležni tudi letos: spoštljivega odnosa do predhodnikov in dolgoletne tradicije ter mladostne energije in poleta.

Festival Maribor

Klub ohranjanju že znanega, pa je letos čas tudi za novosti. Festival bo letos namreč potekal pod novim umetniškim vodstvom, letošnja tematika – Otrok pa kar vabi, da ponovno odkrijemo in sprejmemo otroka v sebi.

Letos že 52. leto

Festival Maribor letos sicer poteka že kar 52. leto. Razvil se je iz mednarodnega festivala komorne glasbe, vsako leto pa v mestu ob Dravi predstavlja vrhunske domače in tuje glasbenike, ki glede na vsebinsko iztočnico festivala izvajajo skrbno izbrane sporede.

Vir: Festival Maribor; Avtor: Dejan Bulut
FOTO: Festival Maribor 2014 (Dejan Bulut)

Festivalski program bodo letos soustvarjali denimo Komorni ansambel FM 2016, Simfonični orkester SNG Maribor, Konservatorij za glasbo in balet Maribor, ter Zavod MARS Maribor.

Koncerti se bodo odvijali v različnih mariborskih koncertnih dvoranah in drugih manjših prizoriščih – v dvorani Union, v prenovljeni Minoritski cerkvi, Kazinski dvorani, v stari in veliki dvorani mariborskega Slovenskega narodnega gledališča, ter v Vetrinjskem dvoru. Številni koncerti bodo prav tako potekali na mariborskih trgih in ulicah.

Vstopnice so na voljo od 1. julija v Informacijski pisarni Narodnega doma, ter uro pred koncertom festivala na prizorišču koncerta.

 

Več o Festivalu Maribor najdete na spletni strani http://www.festivalmaribor.si/

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.