03:27, ned, 19. Maj

Serijski vlomilci? V zadnji noči več vlomov na območju PU Maribor





Mariborski policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 15 kaznivih dejanj, med katerimi je bilo največ tatvin in vlomov v različne objekte.

Vlom v hišo v Poljčanah

V popoldanskih urah so bili policisti PP Slovenska Bistrica obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Poljčan, kjer je neznani storilec vlomil v hišo, pregledal prostore hiše in iz nje odtujil gotovino. Z navedenim dejanjem je bil lastnik hiše oškodovan za okoli 3.500 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zadevo zaključili s kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo v Mariboru.

Vlom v hišo v Mariboru

Nekaj po 19. uri včeraj so bili policisti PP MB II obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Maribora, kjer je neznani storilec v popoldanskem času, ko je bila hiša prazna, vlomil v le to, ali je kaj odnesel iz hiše pa se zaenkrat še ne ve. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in bodo zadevo, po vseh zbranih obvestilih, zadevo zaključili s kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo v Mariboru.

Vlom v hišo v Dupleku

Okoli 23. ure so bili policisti PP MB I obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Dupleka in sicer je neznani storilec pregledal prostore in iz nje odtujil različne predmete in gotovino. Z navedenim dejanjem je neznani storilec oškodoval lastnika hiše za okoli 1.700 evrov. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in bodo zadevo, po vseh zbranih obvestilih, zadevo zaključili s kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo v Mariboru.

Še en vlom v hišo v Mariboru

Okoli polnoči so bili policisti PP MB II obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Maribora. Neznani storilec je pregledal stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujil gotovino in različne predmete ter s tem dejanjem oškodoval lastnika hiše za okoli 7.000 evrov. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in bodo zadevo, po vseh zbranih obvestilih, zadevo zaključili s kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo v Mariboru.

Vlom v poslovni prostor

Nekaj minut po polnoči pa so bili policisti PP MB II obveščeni o vlomu v trgovino na območju Maribora in sicer se je v objektu sprožil alarm vezan na interventno službo Prosignal. Z ogledom so policisti na kraju ugotovili, da je neznani storilec iz pisarne odtujil gotovino in z navedenim dejanjem oškodoval trgovino za okoli 5.000 evrov. Policisti bodo po zaključenem postopku podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.