23:59, čet, 2. Maj

Šestan: “Ta opozorila niso namenjena temu, da bi koga zafrkavali”





Poveljnik Civilne zaščite RS Srečko Šestan je na novinarski konferenci danes povedal, da bo podpisal odredbo o dvigu pripravljenosti pristojnih služb na območju celotne Slovenije, razen v Prekmurju.

Zaradi napovedanih močnih nalivov lahko namreč po skoraj celi državi pride do poplav in drugih posledic nalivov. Odredba pa vključuje centre za obveščanje, regijske centre in skladišča, prav tako pa tudi poveljnike in delavce na ogroženih območjih.

V Baški grabi postavljajo nastanitveno enoto

Šestan je na novinarski konferenci dejal, da pripadniki Rdečega križa Nova Gorica danes postavljajo tudi nastanitveno enoto. Ta bo namenjena za morebitne evakuirane prebivalce, prav tako pa tudi za prenočišče gasilskih enot, ki so nameščene v Baški grabi.  Gre za gasilske enote iz celotne severnoprimorske regije.

Izpostavil je še, da je v pripravljenosti nekaj sto pripadnikov Slovenske vojske. Ti bodo imeli tudi mehanizacijo.

“Ta opozorila niso namenjena temu, da bi koga zafrkavali”

Že na začetku svoje izjave pa je Šestan izpostavil, da vsa njihova opozorila, ki jih dajejo, niso za to,  da bi koga zafrkavali, kot nekateri pišejo po družbenih omrežjih, ampak so namenjena temu, da ohranijo kakšno življenje in zmanjšajo škodo. Zaradi tega poziva ljudi, da jih tudi resno jemljejo.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.