23:49, čet, 2. Maj

Šesterica osumljenih preprodajalcev drog ostaja v priporu





Vseh šest priprtih članov kriminalne združbe, ki so jo po dlje časa trajajoči preiskavi v zvezi s preprodajo drog nedavno razkrinkali slovenski policisti, je še vedno v priporu. Kot so za STA sporočili z mariborskega sodišča, so se vsi obdolženi zoper sklep preiskovalnega sodnika pritožili, a je senat njihove pritožbe zavrnil.

Šesterica je v za zdaj enomesečnem priporu od 1. februarja, predsednica Okrožnega sodišča v Mariboru Jasna Murgel pa je za STA še pojasnila, da je bil ta zoper pet moških in eno žensko odrejen zaradi ponovitvene nevarnosti.

Kriminalisti so v zaključni akciji, v kateri je sodelovalo 250 kriminalistov in policistov, v začetku meseca izvedli aretacije in hišne preiskave na območju policijskih uprav Maribor, Murska Sobota, Celje, Ljubljana in Koper.

VIR: PU Maribor
VIR: PU Maribor

Skupaj so prostost odvzeli 20 osumljencem. Med njimi je bilo osem takih, ki so bili v preteklosti že pravnomočno obsojeni za kazniva dejanja s področja prepovedanih drog, štirje pa za kazniva dejanja z elementi nasilja. Med dvajseterico sta bili tudi 29-letna in 42-letna ženska, ki naj bi prevzemali in dostavljali prepovedano drogo.

Zahtevo za preiskavo so za zdaj vložili zoper 18 osumljencev, v priporu pa jih je trenutno šest. Grozi jim do 15 let zapora.

Sicer pa so kriminalisti v akciji zasegli šest kilogramov in pol kokaina, šest kilogramov amfetamina, nekaj gramov droge MDMA, odkrili pa so tudi tri prirejene prostore za gojenje prepovedane droge konoplje s 126 sadikami konoplje in 10 kilogrami konoplje ter večjo količino nedovoljenih snovi v športu.

Po poročanju medijev je med priprtimi tudi javnosti znani Kristjan Kamenik, ki je bil lani oproščen obtožb za štirikratni umor v Tekačevem, je pa v preteklosti že večkrat služil zaporne kazni zaradi preprodaje drog v različnih državah. Eno od osumljenih, sicer učiteljico, so aretirali v osnovni šoli v Logatcu.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.