12:22, čet, 25. Apr

Si bo Alpe Adria Green premislila glede pritožbe na soglasje Magni?





Okoljevarstvena organizacija Alpe Adria Green na Agencijo RS za okolje (Arso) še ni vložila napovedane pritožbe na okoljevarstveno soglasje Magni za lakirnico v Hočah. Član upravnega odbora organizacije Andrej Čufer je za nekatere medije pojasnil, da bodo državi najprej poslali seznam zahtev, z izpolnitvijo katerih bi se izognili pritožbi.

Vir: Youtube
Vir: Youtube

Upravni odbor Alpe Adria Green je v četrtek s šestimi glasovi za in štirimi proti izglasoval odločitev, da bodo vložili pritožbo zoper okoljevarstveno soglasje Magni Steyr, ki načrtuje gradnjo lakirnice na območju poslovne cone Hoče.

Pritožba pa bi lahko, kot so večkrat opozorili predstavniki vlade, ogrozila napovedano investicijo, saj bi to začetek gradnje odložilo do te mere, da bi se Magna raje odločila za drugo državo.

Na Arsu sicer doslej še niso prejeli pritožbe Alpe Adria Green, rok pa se izteče prihodnji torek. Čufer je za Siol.net pojasnil, da so imeli sestanek z nekdanjima mariborskima županoma Borisom Sovičem in Alojzom Križmanom, na katerem so se dogovorili, da Alpe Adria Green državi pošlje seznam svojih zahtev.

Kljub izglasovani odločitvi, da se pritožijo, to, kot je dejal Čufer, še ne pomeni, da ne “sprejemajo drugih možnih rešitev, ki pridejo na plano”. Svoje zahteve naj bi naslovili na “vse pristojne institucije”.

Po poročanju medijev je sicer Čufer prav v četrtek klical v Magno Steyr in jim ponujal svojo rešitev za gašenje požarov v predorih, kasneje pa naj bi glasoval za pritožbo na soglasje Magni. Čufer je za časnik Finance dejal, da ni ničesar ponujal, temveč jih je le obvestil, da rešitev obstaja.

V Magni pa so po poročanju časnika v njegovih besedah zaznali sum koruptivnega dejanja. “Prepoznali smo potencialno korupcijo oziroma potencialno izsiljevanje, zato smo v skladu z našimi pravili o tem obvestili našo pravno službo, ki je prevzela zadevo v obravnavo,” je za Finance povedala globalna direktorica za marketinške komunikacije v graški Magni Ana Topolic.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.