01:04, ned, 19. Maj

Silvestrovanje v Mariboru obiskalo 10.000 ljudi





Vstop v novo leto so številni kljub mrazu pričakali na prostem. V Zavodu za turizem Maribor – Pohorje ocenjujejo, da se je letošnjega velikega silvestrovanja v Mariboru udeležilo okrog 10.000 ljudi.

Veliko Silvestrovanje na prostem je tudi letos potekalo na Trgu Leona Štuklja. Za zabavo in dobro vzdušje so skrbeli člani zasedbe Karneval Band in skupina MI2, s čimer v Zavodu sledijo zavestni odločitvi, da na svoje dogodke vabijo izključno slovenske glasbenike.

silvestrovanje  maribor (1)

Organizatorji so zadovoljni tudi z obiskom preteklih dveh brezplačnih koncertov, vse tri dni tako ocenjujejo, da je koncerte obiskalo okrog 14.000 ljudi. Na Miklavževem in Božično novoletnem sejmu se je tekom decembra predstavilo več kot 10 različnih ponudnikov, vsak dan v povprečju na 30 do 60 stojnicah. V tem času je ponudbo vršilo dodatnih 14 stojnic z gostinsko ponudbo.

Sicer pa v Zavodu letošnje leto ocenjujejo kot zelo uspešno, saj so imeli na vseh svojih prireditvah (Festival Stare trte, Martinovanje in Silvestrovanje) rekordno število obiskovalcev, izdali so več novih promocijskih materialov (destinacijski katalog, kulinarična knjižica, pohodniški katalog, katalog prenočišč), prodajnih artiklov (krpice za očala, poštne znamke, majčke), kratki in daljši promocijski video, prenovili so spletno stran, uspešno so sokreirali in uvedli povratne eko kozarce, pričeli so z izdajanjem trijezičnega turističnega magazina Odlično!, v sodelovanju s Ciriliom Ambrožem in Stanetom Kocutarjem so izdali knjigo posvečeno Stari trti, skupaj z Zavodom Artmar so odprli destinacijsko trgovino Artmijemar, uspešno pa so se povezali tudi s Turističnim združenjem Izola g.i.z., saj bodo že letos imeli skupne promocijske nastope na dveh zelo pomembnih turističnih sejmih na Dunaju in v Münchnu ter še na več kot 12 drugih sejemskih dogodkih. Poseben izziv pa bo prav gotovo sodelovanje in predstavitev na EXPO-ju v Milanu.

Z zadovoljstvom ugotavljajo tudi, da je število turistov v preteklem letu poraslo za 7%.

Foto: Marko Pigac

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.