07:17, pet, 26. Apr

Simoniti: Center Rotovž je razvojni projekt in ministrstvo za kulturo mu bo finančno prišlo naproti





Na videokonferenčnem sestanku med vodstvom MO Maribor na čelu z županom Sašo Arsenovičem in ministrom za kulturo Vaskom Simonitijem na temo projekta Center Rotovž je minister izrazil naklonjenost projektu.

Sestanka so se udeležili še Alenka Iskra in Gregor Reichenberg, podžupanja in podžupan MO Maribor, Barbara Mikuš Marzidovšek, vodja projektne pisarne MO Maribor, ter arhitekt Rok Žnidaršič iz arhitekturnega ateljeha Medprostor. Ministrstvo za kulturo je zastopal sam ministr, na sestanku pa je bile tudi državna sekretarka Ignacija Fridl Jarc, sicer zadolžena za spremljanje projekta Center Rotovž s strani Ministrstva za kulturo.

Minister je izrazil naklonjenost projektu in povedal, da ne vidi ovir za to, da bi ministrstvo za kulturo projektu šlo naproti tudi v finančnem smislu. Center Rotovž je bil, tako pravijo na ministrstvu, prepoznan kot razvojni projekt, ki ga bo država sofinancirala v vrednosti 50 % predvidene končne vrednosti projekta, to je 24 milijonov evrov, če bo lasten delež na projektu zagotovila tudi MO Maribor. Razveseljujoča je tudi časovnica projekta, saj je predviden pričetek del v 2021 in zaključek konec leta
2022 oz. v začetku leta 2023. Vsak deležnik – tako MO Maribor kot država – mora torej v svojih proračunih zagotoviti financiranje, sta bila enotnega mnenja župan MO Maribor Saša Arsenovič in minister za kulturo Vasko Simoniti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.