02:04, pon, 6. Maj

Skozi štiri letne čase s KS Reka-Pohorje





Včeraj so se v prostorih v AMD Pohorje (v Zg. Hočah) zbrali Samotarji iz Društva upokojencev Hoče ter učenci OŠ Reka, podružnice OŠ Dušana Flisa Hoče. S svojimi dramskimi, pevskimi in plesnimi nastopi so predstavili življenje v Krajevni skupnosti Reka-Pohorje vseh štirih letnih časih, kar je bila osrednja rdeča nit letošnje, sicer tradicionalne osrednje proslave ob krajevnem prazniku KS Reka-Pohorje.

nastop ucencev os reka

Sekcijo Samotarji sestavljajo tako pevci kot ljubiteljska dramska skupina. Tako so se tudi včeraj predstavili s petjem ob spremljavi starinskih instrumentov, narodno.zabavnim plesom in krajšimi igralskimi točkami, v katerih so pripovedaovali zgodbe iz življenja na deželi. v dramski skupini. Učenci od 1. do 4. razreda podružnične šole Reka pa so s svojimi pevskimi in plesnimi nastopi pokazali kaj najraje počnejo v določenem obdobju oz. letnem času. Obenem so tudi opisali svoj kraj in s tem izkazali veselje, ki ga čutijo kot prebivalci podeželja.

ks reka-pohorje

Prireditve se je udeležil tudi župan občine Hoče – Slivnica Marko Soršak in ravnatelj OŠ Dušana Flisa Hoče Alojz Velički. Za organizacijo dogodka pa je poskrbela predsednica KS Reka – Pohorje Anita Arzenšek, ki je povedala, da se je najbolj razveselila polne dvorane ter dejstva, da so otroci s takšno vnemo sodelovali na prireditvi.
Podrobnosti v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.