07:21, pet, 3. Maj

Skupaj s športniki po olimpijske medalje





Danes so na novinarski konferenci člani Organizacijskega odbora predstavili projekt Slovensko olimpijsko mesto Maribor. Kot so dejali je olimpijsko vzdušje na vrhuncu! Športniki so že odpotovali v ruski Soči, velika večina navijačev pa nas je ostala doma in jih bomo spodbujali ter zanje navijali preko televizijskih ekranov. Za vse Slovence pa bomo pesti držali tudi na mestnem drsališču Maribor.

Na mestnem drsališču Maribor bo v petek, 7. februarja, potekala otvoritev Slovenskega olimpijskega mesta! Otvoritev se bo začela z županovim govorom, nato pa bodo na kratko poklepetali s Katjo Koren. Katja je nekdanja alpska smučarka, ki je za Slovenijo na Olimpijskih igrah leta 1994 osvojila bronasto medaljo v slalomu. Pogovor bodo zaključili s prižigom ognja, nato pa spremljali prenos Otvoritve olimpijskih iger v Sočiju, ter dan zaključili s predstavitvijo kegljanja na ledu.

»To je prva tovrstna prireditev pri nas« pravi direktor Športnih objektov Maribor, Anton Knez, ob tem pa dodaja: »Šport nas povezuje, zato bomo skupaj z Mariborčani in Mariborčankami držali pesti za naša dekleta in fante. Poleg tega pa bomo na ta način poskrbeli za nekaj dogajanja v našem mestu, ter ljudem ponudili nekoliko drugačno rekreacijo.«

Program Slovenskega olimpijskega mesta bo na mestnem drsališču potekal vsak dan med 10. in 20. uro oziroma 10. in 21. uro.
Poleg prenosov tekem se boste obiskovalci lahko med seboj pomerili v raznih igrah na ledu, pripravili pa smo tudi zanimive in privlačne nagradne igre.
V nedeljo, 23. februarja, ko se Olimpijske igre uradno zaključijo, bodo Olimpijsko mesto zaprli tudi v Mariboru. Po pestrem dnevu – spremljanju tv prenosov, tekmovanjih na ledu in nagradnih igrah, se bodo od Olimpijskega mesta za naslednja 4 leta poslovili. Takoj naslednji dan, po zaprtju, pa se začno zimske počitnice, zato so za otroke v Ledni Dvorani organizirali tečaje drsanja in pripravili vse potrebno za disco drsanje.

Posebej lepo vabljeni tudi v Kopališče Pristan, kjer bodo 14. februarja, na Valentinovo, za vse pare pripravili posebno doživetje. Pari se boste lahko na ta večer, med 20. in 24. uro, kopali kar 50% ceneje, imeli pa boste tudi možnost podvodnega slikanja in potapljanja. V času zimskih počitnic, med 24. in 28. februarjem, pa bo vsak dan med deseto in dvanajsto uro organizirana animacija, kopali pa se boste lahko za samo 3 EUR.

DSC_4659

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.