21:07, pet, 3. Maj

Skupaj za čisto Slovenijo





V soboto je bilo pestro na obrežju reke Drave. Tradicionalno prireditev – Drava moja plaža, ki jo organizirajo člani Potapljaškega društva Maribor skupaj s Turističnim društvom Maribor, so letos popestrili še z ekološko osveščevalno akcijo, ki so jo pripravili predstavniki korporacije Henkel.

henkel mb rolf müller grünow in melita ferlez

Sobotno dopoldne se je pričelo v Koblarjevem zalivu. S splavom smo se odpeljali do Studenc, natančneje do Jožefovega studenca, kjer smo na kratki novinarski konferenci izvedeli kako so nekoč perice prale perilo in kako naj bi to počeli danes. V Henklu so se namreč odločili za iniciativo, s katero želijo širiti vedenje o pravilni uporabi pralnih detergentov.

perice

Vojo Eraković, član Potapljaškega društva Maribor, je po predstavitvi povedal, da smo danes “priča kako s skupnimi močmi počasi uspevamo naši reki Dravi vrniti njeno bistrost. Ni tako dolgo nazaj, ko se zaradi vseh mogočih strupenih snovi in številnih drugih odpadkov v njej ni bilo moč kopati. Njeno obrežje je bilo neprehodno, polno krame, ki so jo odložili nevestni ljudje. Kulturne znamenitosti so propadale. Danes smo se s splavom popeljali od Koblerjevega zaliva do Studenc. Ob tem smo lahko opazovali lepo in urejeno obrežje reke Drave. Sedaj stojimo pred tem lepim, obnovljenim kulturnim spomenikom. Še par minut, pa se bomo vrnili na splav, in bomo spremljali plavalce, ki so priplavali od Mariborskega otoka…. Ja vidite, tudi plavamo lahko ponovno v naši reki. Zahvala za to gre mnogim. Med njimi sta gotovo tudi Henkel in Hofer, ki na tak ali drugačen način po svojih močeh pomagata ne samo k ohranjanju čistosti reke Drave ampak kot dokazuje današnji dogodek, tudi k oživljanju družabnega življenja na in ob naši reki.”

mario altan

Mario Altan, vodja programa Pralna in čistilna sredstva Henkel Adria regija, pa je poudaril, da se v Henklu zavedajo nove smeri razvoja “v korist naše narave in s tem seveda nas samih. Za nas vse je koristen podatek, ki smo ga danes slišali – kako lahko tudi sami s pravilnim doziranjem pralnega sredstva pripomoremo k ohranjanju čistosti naših rek, porabi vode in elektrike. V Henklu smo si zadali cilj – z manj narediti več. In kot ste danes na primeru Persila videli, temu resnično sledimo. Tudi vsi naši novi izdelki so razviti v smeri trajnostnega razvoja, saj mora vsak naš izdelek prispevati k vsaj enemu segmentu trajnostnega razvoja, pa naj si bo to poraba vode, elektrike itd. Praksa nas uči, da je za res uspešno implementacijo tudi okolju sprejemljivih proizvodov potreben čas, da ga potrošniki sprejmemo. Potapljaškemu društvu Maribor, vsakemu članu posebej, hvala za ves trud, ki ga vlagajo v ohranjanje reke Drave in vsem ostalim, ki skrbijo zanjo. Tudi v Henklu se bomo še naprej trudili, da ohranimo našo reko in njeno obrežje v takšnem stanju, ki bo v ponos mestu Maribor.
Podrobnosti v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.