16:36, čet, 28. Mar

Skupaj za Krisa





Slovenci  se množično odzivajo na prošnjo za pomoč malemu Krisu, ki boleha za redko dedno mišično-žilno boleznijo, spinalno mišično atrofijo. Mali, komaj 19-mesečni Kris iz Kopra ima namreč le še slabe štiri mesece časa, da prejme zdravilo. To pa žal stane 2,3 milijona evrov.  Akciji zbiranja denarja se pridružujejo mnogi znani Slovenci.

Mali Kris. Vir: osebni arhiv
Mali Kris. Vir: osebni arhiv

Deček nujno potrebuje pomoč. Že s preprostim SMS-sporočilom KRIS5 lahko darujete pet evrov za zdravilo. Večje zneske lahko darujete tudi na tekoči račun Društva Palčica Pomagalčica iz Kopra, ki pomagajo staršem malega Krisa, da bi čim prej zbrali zahtevan denar.

Zdravilo za Krisa je na voljo v Združenih Državah Amerike (ZDA), v Sloveniji pa še ni registrirano – predvidoma bo naslednje leto, kar pa bi bilo za Krisa prepozno. Deček sicer dobiva druga zdravila, ki upočasnjujejo njegovo bolezen, vendar ta kljub vsemu napreduje. Tako je zdaj nujno treba zbrati denar za zdravilo iz ZDA – ko bodo dečku aplicirali to, ga bodo spremljali na nevrološkem oddelku pediatrične klinike Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana.

Krisu lahko še vedno pomagate s SMS-sporočilom KRIS5 na 1919 ali z nakazilom na tekoči račun  TRR: SI56 0510 0801 6627 635, Palčica pomagalčica, Glem 26, 6273 Marezige, namen nakazila: za Krisa.

UPN Obrazec za Krisa

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.