08:27, pon, 29. Apr

Slab dan za slovenske judoiste v Mariboru





V Mariboru se je danes začelo evropsko mladinsko prvenstvo v judu. A prvi dan za slovensko izbrano vrsto ni bil uspešen. Slovenski borci so nastopili v desetih posamičnih borbah v lažjih kategorijah in vsi po vrsti izgubili že v prvih krogih ter s tem ostali brez možnosti za popoldanske boje za odličja.

judo

V mariborski dvorani Lukna je te dni zelo živahno. Po tem, ko se je poslovil nogomet, Lukna med tekmami nogometne lige prvakov služi kot prostor za pomembne goste, so parket prekrile blazine, judoisti pa imajo danes in v soboto posamične borbe, v nedeljo pa še ekipno prvenstvo. Skupaj nastopa skoraj 500 borcev in bork iz 41 držav, od tega 20 slovenskih.

Slovenska izbrana vrsta si želi, da se dan ne bi poznal po jutru in da bo sobota bolj uspešna. Kajti danes slovenski judoisti niso navdušili. Čeprav sta bila v slovenski reprezentanci danes na blazinah tudi favorita za visoka mesta Kaja Kajzer in Martin Hojak, pa se borbi nista izšli po njunih željah. Poraz v prvem krogu je tako kot pri ostalih Slovencih pomenil zgodnje slovo od tekmovanja.

“Ne, danes ni bil naš dan. Analize bomo opravili v prihodnjih dneh, da vidimo, kaj je šlo narobe. Za Hojaka lahko rečem, da je dobil borca, ki mu izrazito ne ustreza. Čeprav so nasprotnika iz Izraela v njegovi ekipi dobro preučili, Martin z borci z levim gardom še nima preveč pozitivnih izidov,” je po ponesrečenih dopoldanskih predstavah svojih varovancev dejal selektor mladinske ekipe Gregor Brod.

Hkrati je dejstvo tudi, da med mladinci in člani ni več takšne razlike. Gre za borce med 15. in 21. letom, ki so že uspešni tudi na članskih tekmah. Hojak je na primer izgubil proti članskemu evropskemu prvaku, ki je po letih še mladinec.

“Tako je, razlike praktično ni več. Prihajajo vedno novi, mladi tekmovalci, ki so potem lahko uspešni tudi na članskih tekmovanjih. Na koncu koncev je takšen tudi Hojak, ki je letos že dobro nastopal na članskem svetovnem prvenstvu pred tremi tedni v Budimpešti. Upam, da bo jutri bolje. Prihajajo nove tekme, po evropskem prvenstvu bodo mladinci imeli še svetovno,” je po slabem dnevu še dejal Brod.

Tekmovalni program bo danes dosegel vrhunec po 16.30, ko se bodo najboljši borili za odličja, ob 16. uri bo še slovesno odprtje tekmovanja pod Kalvarijo. Vstop v dvorano je prost.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.