12:29, čet, 2. Maj

Slaba novica iz slovenskega športa … Po tekmi v Mariboru športnik pozitiven na dopinški kontroli





Odbojkarski klub ACH Volley Ljubljana je prek družbenih omrežjih javnost obvestil, da so prekinili sodelovanje z igralcem, potem ko se je izkazalo, da je užival marihuano. Kot so zapisali, je bil razlog prekinitve pozitiven test igralca na doping na preverjanju po pokalni tekmi 6. marca v Mariboru.

Odbojkar, gre za Danijela Konciljo, je o tem obvestil vodstvo slovenskih prvakov, ki se je nemudoma odzvalo in s Konciljo enostransko prekinilo pogodbo. V igralčevem testu so odkrili presnovek prepovedane snovi THC oziroma marihuane.

“V odbojkarskem klubu ACH Volley Ljubljana do tovrstnih zadev postopamo z ničelno toleranco in se od zadeve distanciramo. Ekipa ACH Volley Ljubljana bo tako sezono končala z igralcem manj na položaju blokerja,” so še zapisali.

Triintridesetletni Koncilja, ki je igral tudi za slovensko člansko reprezentanco, je bil član ljubljanske zasedbe od leta 2022.

Bil je tudi reprezentant 

Leta 2022 je s Cannesom postal prvak. Kot mladi odbojkar je kariero začel v žužemberškem klubu. Leta 2009 ga je pot ponesla v novogoriško Prvačino, potem še v Salonit Anhovo. Kmalu za tem je zaigral za avstrijsko Zadrugo Dob, nato pa za italijansko moštvo Kioene Padova. Sledila je selitev v Francijo, sprva v Nico k tamkajšnjemu klubu Nice Volley-Ball, štiri sezone pa je uspešno zastopal barve kluba AS Cannes.

Leta 2015 je z reprezentanco osvojil srebrno kolajno na evropskem prvenstvu v Bolgariji.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.