09:53, pet, 29. Mar

Slaba novica: Mama Ilke Štuhec s helikopterjem prepeljana v bolnišnico





V Franciji se je poškodovala Darja Črnko, glavna trenerka in mama slovenske alpske smučarke Ilke Štuhec, je danes poročal Val 202 RTV Slovenije. Pri padcu si je zlomila nogo in so jo s helikopterjem odpeljali na operacijo v Bourg-Saint-Maurice.

Ilka Štuhec bo nastopila na sobotnem smuku v Meribelu, na katerem bo ena izmed glavnih favoritinj za najvišja mesta. Štuhčeva je na svetovnih prvenstvih doslej osvojila dve zlati kolajni. Naslova svetovne prvakinje v smuku je osvojila leta 2017 na SP v St. Moritzu in nato na naslednjem svetovnem prvenstvu leta 2019 v Areju.

Ilka Štuhec je sicer danes tekmovala na superveleslalomu na svetovnem prvenstvu in vknjižila 12. mesto. Mariborčanka je bila brezhibna in zelo hitra v zgornjem delu. Pri prvem in drugem merjenju vmesnega časa je bila daleč najhitrejša med vsemi (-0,51; -0,21), kar je zelo dober obet za smuk in napad na tretji naslov svetovne prvakinje.

V tehnično zahtevnejšem in senčnem odseku je nato izgubila nekaj zagona, kar ji je ob prihodu v cilj prineslo 11. čas (+0,78). Štuhec je nato prehitela Alice Robinson iz Nove Zelandije, ki si je sicer s številko 30 prismučala sedmo mesto.

Dvakratna smukaška svetovna prvakinja veliko več pričakuje od sobotnega smuka. Upoštevajoč smukaške dosežke v svetovnem pokalu v tej sezoni je šampionka iz Maribora favoritinja za odličje v kraljevski disciplini.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.