07:29, pet, 26. Apr

Slovenija ima srce – Maribor ima srce





Danes se je uradno pričel drugi krog edinstvene akcije Slovenija ima srce in tako rekoč “podakcije” Maribor ima srce. Člani društva Jasa so letos izdali knjigo Prav je – ni prav, s katero želijo najmlajše spodbuditi k pravilnemu razumevanju življenja. Da bo lahko vsak otrok vseh mariborskih vrtcev dobil svoj brezplačni izvod “za domov”, pa so poskrbeli v Lekarnah Maribor.

prav je - ni prav, vrtec ivana glinska

V projekt Slovenija ima srce je vključenih 400 vrtcev. Bistvo projekta, ki ga ob podpori Javnega zdravstvenega zavoda Mariborske lekarne Maribor izvajajo člani društva Jasa, je “pritegniti čim večje število otrok v vsej državi, da poglobljeno berejo poučno knjigo in se ustvarjalno odzivajo na prebrano vsebino” je pojasnila Mateja Jamnik, predsednica društva. Danes smo to videli v praksi, ko so otroci vrtca Ivana Glinška (enote Gledališka) skupaj z vzgojiteljico ob knjigi razpravljali kako se pravilno ali nepravilno obnašamo v naravi ter kako pravilno ali nepravilno ravnamo z živalmi. Kaj vse so se naučili, izveste v oddaji Občinski informator na BK TV.

prav je - ni prav, vrtec ivana glinska 2

Da bodo lahko znanje utrjevali tudi doma, skupaj s starši, pa so s sponzorstvom poskrbeli v Lekarnah Maribor. Direktor Albin Turk je poudaril, da je “prav, da še obstajajo organizacije in družbeno odgovorna podjetja, ki podpirajo takšne akcije. Tudi v Lekarnah imamo srce.” Dodaja, da s podporo akciji sledijo poslanstvu skrbi za zdravje otrok. Zaupal nam je pa še čisto osebno stališče, zakaj meni, da je prav, da otroci berejo to knjigo: “Tudi meni so brali, tudi jaz sem bral otrokom, niso mi dali v roke tablice in mislim, da bodo otroci tudi zaradi te akcije to počeli naprej.”

tiskovna vrtec ivana glinska

Da bodo najbrž doma celo učili starše, je bila prepričana ravnateljica vrtca Ivana Glinška Renata Šerbinek.
Akcijo podpirajo tudi na Mestni občini Maribor. V tej luči je podžupanja, Jelka Černivec pojasnila, da je “prav, da prave vrednote prenašajo na najmlajše. Verjamem, da bo projekt Maribor ima srce prispeval k temu, da nam pomembne vrednote ne bodo ušle. Naj gre ta glas tudi v druga mesta“, je dejala.
Podrobnosti kmalu na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.