11:47, pet, 26. Apr

Slovenija za sodelovanje pri skupnem naročilu za nabavo cepiv proti koronavirusu





Vlada podpira pristop za pospešitev razvoja, proizvodnje in uvedbe cepiv proti novem koronavirusu, s katero je predlagan skupen pristop EU, ki jih predvideva strategija EU za cepiva. Zainteresirana je namreč za sodelovanje v aktivnostih za pripravo skupnega javnega naročila za nabavo cepiv proti novem koronavirusu takoj, ko bo dostopno na trgu EU.

Vir: Pexles

Vlada pozitivno ocenjuje možnost finančne podpore proizvajalcev perspektivnih cepiv preko evropskega strukturnega sklada, ki ima v ta namen zagotovljena sredstva v višini 2,7 milijarde evrov, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje po današnji seji vlade.

Tako pozdravljajo ustanovitev usmerjevalnega odbora, kamor so članice EU, vključno s Slovenjo, že imenovale svoje predstavnike, ki bodo Evropski komisiji v pomoč pri aktivnostih, povezanih s pripravami skupno javno naročanje cepiv.

Ob tem je vlada pooblastila ministra za zdravje Tomaža Gantarja, da podpiše besedilo sporazuma med Evropsko komisijo in z državami članicami o nabavi cepiv proti novem koronavirusu, so še sporočili po seji vlade.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.