16:52, sre, 24. Apr

Slovenka odlična na biatlonski preizkušnji v Östersundu





Italijanska biatlonka Dorothea Wierer je zmagovalka tekme s skupinskim startom za svetovni pokal v švedskem Östersundu. Drugo mesto je osvojila Francozinja Lou Jeanmonnot, tretja je bila še njena rojakinja Julia Simon. Edina Slovenka Polona Klemenčič je bila 13.

Najboljša slovenska tekmovalka v tej sezoni je pravico za nastop na današnji tekmi s skupinskim startom dobila po četrtkovem desetem mestu na individualni preizkušnji. Priložnost je dobro izkoristila in prišla do druge najvišje uvrstitve v svetovnem pokalu.

Višje je bila v karieri le na svetovnem prvenstvu v nemškem Oberhofu, ko je bila v sprintu osma.

Naredila tri strelske napake

Tokrat je na strelišču napravila tri napake. Najprej na prvem streljanju, ko je v drugi krog krenila kot 25. Drugo streljanje leže je opravila brezhibno in se prebila do 12. mesta. Streljanji stoje je opravila obakrat s po eno napako in končala 1:28,9 minute za zmagovalko.

Wierer je z brezhibnim strelskim nastopom slavila 16. v karieri, na stopničkah pa je stala 50. Ciljno črto je prečkala 6,3 sekunde pred Jeanmonnot. Še slabih pet sekund več je zaostala vodilna v skupnem seštevku Simon.

Francozinja je doslej edina presegla mejo 1000 točk. S 1003 točkami ima tri preizkušnje pred koncem 144 točk naskoka pred Wierer. Tretja je še ena Italijanka Lisa Vittozzi z 818 točkami. Polona Klemenčič je napredovala na 28. mesto, osvojila pa je 184 točk.

Ob 16. uri bo še moška preizkušnja s skupinskim startom. Slovencev na tekmi ne bo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.