15:41, sob, 18. Maj

Slovenka pripravila presenečenje v prvem krogu Wimbledona, izločila nosilko





Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v prvem krogu tretjega grand slama sezone v Wimbledonu pripravila presenečenje in ugnala Brazilko Beatriz Haddad Maia s 6:4, 4:6, 6:2. Za Juvanovo je to prva zmaga letos na travnati podlagi, medtem ko je 23. nosilka iz Brazilije ta mesec dobila turnirja serije WTA v Birminghamu in Nottinghamu.

Juvanova se ni ustrašila izziva proti igralki, ki je pred Wimbledonom igrala sijajno in med drugim prejšnji teden nastopila tudi v polfinalu Eastbourna. V prvem nizu je igrala bolje od Brazilke in prišla do treh priložnosti za odvzem servisa, medtem ko je njena tekmica ostala brez. Tretjo žogico za niz je v deseti igri 21-letna Ljubljančanka tudi izkoristila in povedla.

V drugem je hitro do prvega “breaka” prišla tudi Haddad Maia. Triindvajseto nosilko je to nekoliko sprostilo, zaigrala je bolj agresivno in si priigrala odločilno prednost. Juvanova je sicer pretila v igri, ko je Brazilka servirala za niz, a ji preobrat ni uspel.

Do prednosti prišla v odločilnem trenutku 

V odločilnem tretjem nizu je takoj do prednosti 3:0 prišla Juvanova. Čeprav je Brazilka ustvarjala pritisk, se 62. igralka lestvice WTA ni dala in po uri in 56 minutah dvoboj odločila v svojo korist, potem ko je izkoristila drugo zaključno žogico na servis tekmice.

To je bila sploh prva zmaga Juvanove na letošnjih travnatih turnirjih. Lani je v Wimbledonu v prvem krogu ugnala kasnejšo olimpijsko prvakinjo Švicarko Belindo Benčič in se prebila do tretjega kroga, kjer jo je izločila Američanka Coco Gauff. Za tokratni preboj v tretji krog pa bo morala ugnati boljšo iz obračuna med Avstralko Maddison Inglis in Madžarko Dalmo Galfi.

Od Slovenk je svoj dvoboj odigrala še Tamara Zidanšek, ki pa je v prvem krogu izgubila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kaja Juvan (@kajajuvan)

Wimbledon (47 milijonov evrov):

– ženske, 1. krog:
Kaja Juvan (Slo) – Beatriz Haddad Maia (Bra/23) 6:4, 4:6, 6:2.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.