16:30, sob, 18. Maj

Slovenska alpska smučarka predčasno končala kariero





Alpska smučarska Tina Robnik se je odločila, da konča profesionalna kariero. Razloge bo uradno pojasnila v četrtek, a lahko predvidevamo, da so razlog za športno upokojitev poškodbe.

Tina Robnik iz Luč je v svetovnem pokalu je debitirala 12. decembra 2010 na veleslalomu v St. Moritzu, ko je odstopila. Prvo uvrstitev med dobitnice točk je dosegla 12. decembra 2015 na veleslalomu v Areju, kjer je zasedla 15. mesto.

V njeni športni karieri ji poškodbe res niso prizanašale, pa ima vseeno zavidljivo število uvrstitev v prvo deseterico tekem svetovnega pokala. Najboljši rezultat ji je uspel na domačih tleh – šesto mesto na veleslalomu v Kranjski Gori pred tremi leti. Peto mesto na paralelni tekmi pa je osvojila na svetovnem prvenstvu 2021 v Cortini d`Ampezzo.

Decembra se je vrnila, a ne za dolgo

Letošnjo sezono je Robnikova že začela poškodovana, skupila jo je namreč že septembra, ko si je na treningu zlomila del goleni. Decembra se je nato vrnila v belo karavano, a na nekaj tekmah le enkrat prišla do točk, videlo se je, da pravo formo šele lovi, a kaj ko se je ponovno hudo poškodovala letošnjega februarja, na pragu svetovnega prvenstva.

Na treningu v Kranjski Gori je padla in se še huje poškodovala. Očitno je ta poškodba terjala najhujši davek – konec njene športne poti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tina Robnik (@tina.robnik)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.