09:37, ned, 23. Jun

Slovenska bakla širi olimpijski duh po Sloveniji

Slovenska bakla, ki naznanja olimpijske igre v Parizu 2024, je na poti po Sloveniji že 23. dan. Doslej je obiskala že številne občine v Prekmurju, Prlekiji, Koroškem, osrednji Sloveniji in na Gorenjskem.

V začetku maja se je ustavila tudi v prestolnici, kjer je z njo krog po središču mesta doslej opravilo več kot sto športnikov, vključno z najboljšimi košarkarji, nogometaši in rokometašicami, ogledal pa si jo je tudi najstarejši še živeči slovenski olimpijec Janez Pavčič.

Slovenska bakla doslej ni potovala zgolj po cestah

Svojo pot je začela 17. aprila, do sedaj pa se je med njenimi nosilci in spremljevalci zvrstilo že več kot štiri tisoč olimpijsko navdahnjenih otrok, športnikov, upokojencev, različnih poklicnih in interesnih skupin ter županov in drugih predstavnikov občin, ki so jo ponosno ponesli po slovenskih vaseh in mestih.

Slovenska bakla doslej ni potovala zgolj po cestah, temveč je z njo v roki iz letala s padalom skočil tudi izkušeni padalec, med drugim pa so jo uspeli namestiti tudi na žerjav in z njo potovali v konjski vpregi.

Bakla bo na poti do 13. julija, pri čemer naj bi jo skupaj nosilo okrog kar dvanajst tisoč nosilcev, med katerimi bodo tudi številni vrhunski športniki. Ob tem jo redno spremljajo tudi predstavniki paralimpijskega komiteja Slovenije.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.