21:16, pon, 17. Jun

Slovenska karitas ima dobrodelno akcijo za Bosno in Hercegovino, Srbijo, Severno Makedonijo in Albanijo

Slovenska karitas začenja z vsakoletno dobrodelno akcijo Ne pozabimo, s katero želi pomagati najrevnejšim na območju jugovzhodne Evrope, je danes sporočila organizacija.

V okviru akcije, ki jo izvajajo že 17. leto zapored, bodo zbirali denar za družine, otroke in starejše v Bosni in Hercegovini, Srbiji, Severni Makedoniji in Albaniji. Slovenska karitas z akcijo Ne pozabimo v sodelovanju s partnerskimi organizacijami iz Slovenije in regije podpira ljudske kuhinje v omenjenih državah ter pomoči potrebnim zagotavlja pakete hrane, higienskih pripomočkov in šolskih potrebščin.

Več področij pomoči od nege na domu do pomoči pri obnovi hiš

Podpira delovanje ambulant in nego na domu za starejše ter bolne, pomaga pa tudi z opremo in pri obnovi hiš najranljivejših. Poleg tega izvaja projekte mednarodnega razvojnega sodelovanja, ki jih sofinancira ministrstvo za zunanje in evropske zadeve (MZEZ) in so namenjeni opolnomočenju ranljivih skupin žensk.

“Zaradi recesije in vse dražjih življenjskih potrebščin se povečuje število družin in starejših, ki živijo z nizkimi dohodki in v velikem pomanjkanju. Mnogo je brezposelnih, predvsem mladih. Številni so zato v brezizhodnem položaju,” so ob tem opozorili na Slovenski karitas in navedli, da se je število prosilcev za pomoč na lokalnih organizacijah karitas in v cerkvenih ustanovah v zadnjih dveh letih podvojilo.

Slovenska karitas je lani z akcijo Ne pozabimo, ki poteka v sodelovanju s tednikom Družina, zbrala in realizirala dobrih 132.779 evrov pomoči. Vsi, ki želijo letos pomagati, lahko svoj prispevek nakažejo na TRR Slovenske karitas SI56 0214 0001 5556 761, s sklicem 00 2518 in namenom Pomoč JV Evropa. Obrazec za darovanje je na voljo tudi na spletni strani Slovenske karitas, položnice pa v župnijah, medtem ko bodo v prihodnjih tednih na voljo tudi v tedniku Družina.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.