09:32, pet, 17. Maj

Slovenske ulice bodo znova zasedli maturantje





Maturantje bodo točno opoldne v več kot 20 slovenskih krajih in tudi v tujini zaplesali poulično četvorko v organizaciji plesne šole Urška Pro in Plesne zveze Slovenije. Skupaj pričakujejo udeležbo več kot 30.000 plesalcev.

četvorka maribor

V Mariboru bodo tudi letos zaplesali četvorko za Guinnessov rekord 2016, na Trgu Leona Štuklja. Moto letošnje prireditve je jasen “NE” alkoholu!

Na spletni strani Ministrstva za zdravje RS, so zapisali, da bo na dan prireditve Zdravstveni inšpektorat RS, skupaj z Ministrstvom za zdravje, organizatorji, Tržnim inšpektoratom RS, Policijo, NIJZ, nevladnimi organizacijami (Združenje DrogArt, Mladinska zveza Brez izgovora, Društvo Žarek upanja…), izvajal različne aktivnosti z namenom omogočiti in spodbuditi letošnje maturante, da se zabavajo zdravo ter na aktiven in kreativen način preživijo ta enkraten dogodek.

Zdravstveni inšpektorat RS poziva gostince k doslednemu spoštovanju Zakona o omejevanju uporabe tobačnih izdelkov in Zakona o omejevanju porabe alkohola ter prepovedi prodaje alkohola mladoletnim osebam.

“Starše maturantov, pedagoške delavce, predstavnike lokalnih skupnosti, civilno družbo in medije vabimo, da se nam pridružijo v akciji za manj alkohola ob plesu maturantov na slovenskih ulicah. Mladim pa želimo obilo plesnega užitka in zabave brez alkohola in tobaka,” so zapisali.

Danes je sicer tudi konec pouka za zaključne letnike srednjih šol. Dijake čaka še matura, ki se bo končala konec junija.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.