20:32, pon, 6. Maj

Slovenski košarkarji danes še proti prvemu favoritu SP





Košarkarji Združenih držav Amerike, olimpijski zmagovalci iz Tokia in prvi favoriti za zlato medaljo na bližnjem svetovnem prvenstvu v Aziji, bodo predzadnji tekmec Slovenije v pripravah na turnir najboljših 32 reprezentanc sveta, ki se bo začel 25. avgusta na Japonskem, Filipinih in v Indoneziji.

Slovenija je v petek zvečer na zvezdniškem turnirju ob 100. obletnici španske košarkarske zveze igrala z aktualnimi svetovnimi in evropskimi prvaki Španci in izgubila z 79:99.

Njen izkupiček v pripravah na SP sta dve dve zmagi proti Kitajski in Črni gori ter dva poraza z Grčijo in en s Španijo.

Slovenija bo v Azijo odpotovala v torek, 15. avgusta, v soboto ob 8.00 zjutraj po slovenskem času bo v Tokiu odigrala še zadnjo pripravljalno tekmo z Japonsko, prvi nastop na svetovnem prvenstvu na Okinavi pa jo čaka 26. avgusta proti Venezueli.

Za mlado selekcijo ZDA bo to druga od petih prijateljskih tekem pred SP

Za mlado selekcijo ZDA, v kateri ni niti enega igralca iz OI v Tokiu, bo to druga od petih prijateljskih tekem pred SP. Portoriko je premagala s 117:74, v Malagi se bo jutri srečala s Španijo, nato pa jo v Abu Dabiju čakata še Grčija in Nemčija.

Selektor Steve Kerr, sicer glavni trener Golden State Warriors, je v ekipo, ki ima nalogo popraviti bled vtis in sedmo mesto iz SP 2019 na Kitajskem, povabil Paola Banchera (Orlando Magic), Mikala Bridgesa (Brooklyn Nets), Jalena Brunsona (New York Knicks), Anthonyja Edwardsa (Minnesota Timberwolves), Tyresa Haliburtona (Indiana Pacers), Josha Harta (New York Knicks), Brandona Ingrama (New Orleans Pelicans), Jarena Jacksona (Memphis Grizzlies), Cama Johnsona (Brooklyn Nets), Walkerja Kesslerja (Utah Jazz), Bobbyja Portisa (Milwaukee Bucks) in Austina Reavesa (Los Angeles Lakers).
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.