03:51, pon, 29. Apr

Slovenski športnik pri 43-letih postal dedek





Nekdanji alpski smučar Aleš Gorza iz Črne na Koroškem je pri 43-letih postal dedek. “Ob tej priložnosti iskreno čestitamo mladi družinici, ponosnemu dedku pa želimo obilo razigranih trenutkov v družbi vnukinje,” zapiše Koroška čveka.
“Aleš Gorza je smučarske strmine začel osvajati že kot štiriletnik, se vmes preizkusil v nogometu, a kmalu ugotovil, da je smučanje njegova prava strast. V svetovnem pokalu je prvič nastopil v Kranjski Gori (2001). Za Slovenijo je dvakrat nastopil na zimskih olimpijskih igrah, prvič v Torinu leta 2006, kjer je svoj najvidnejši rezultat s 15. mestom dosegel v alpski kombinaciji, in štiri leta pozneje v Vancouvru, kjer je v veleslalomu osvojil deseto, v superveleslalomu pa enajsto mesto,” navedejo.

V dolgi in uspešni karieri je svoje najboljše rezultate v svetovnem pokalu dosegel leta 2008, ko je bil dvakrat tretji v superveleslalomu (Whistler in Bormio). Njegov najboljši rezultat s svetovnih prvenstev je četrto mesto v veleslalomu iz St. Moritza (2003). Smučanju in športu ostaja zvest tudi po končani karieri vrhunskega tekmovalca (2012) kot športni strokovnjak in trener ter ljubitelj aktivnega preživljanja prostega časa, je o njegovih uspehih zapisano na straneh Olimpijskega komiteja, še zapiše Koroška čveka.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.