01:19, ned, 28. Apr

Slovenski startup leta 2016 je podjetje Nizkocenovci





Podjetje Nizkocenovci je na večernem slovesnem zaključku uvodnega dne mednarodne podjetniške konference Podim v Mariboru prejelo nagrado za slovenski startup leta 2016. Sedemčlanska mednarodna komisija letošnjega tekmovanja je prvič doslej izbirala med desetimi nominiranimi podjetji, med katerimi jih je polovica še v zgodnjih fazah razvoja.

slovenski startup leta 2016 (5)

Nizkocenovci so podjetje s sedežem v Ljubljani, ki razvija tehnološko platformo GoAvio za povezovanje nizkocenovnih letov z železniškimi in avtobusnimi prevozi, s katero uporabnikom velikih spletnih iskalnikov letalskih prevozov, kot je denimo Skyscanner, zagotavlja (naj)cenejše možnosti za prevoz.

Čeprav so letalske vstopnice lahko zelo drage, velikokrat obstajajo mnogo cenejši nizkocenovni letalski prevozi z bližnjega letališča, vendar je težava v tem, da tovrstnih zbirnih podatkov ni mogoče najti na nobeni spletni strani. To težavo s svojo platformo učinkovito rešujejo prav Nizkocenovci.

“Takšno rešitev najbolje ponazori primer uporabnika, ki leti iz Ljubljane v Bruselj s ponudnikom Wizzair, nato pa se iz Bruslja pripelje v Amsterdam z avtobusom in za celotno pot plača manj kot 50 evrov,” razložijo v nagrajenem startup podjetju.

Zmagovalno ekipo GoAvio sestavljajo Matej Gaser, Uroš Simovič, Matej Velikonja in Jan Gorjanc, ki so po angelski investiciji in naložbi Slovenskega podjetniškega sklada v začetku letošnjega leta pridobili še 300.000 evrov vredno investicijo bolgarskega sklada tveganega kapitala Launchub in češkega sklada Credo Ventures.

S podelitvijo nagrad za najboljša slovenska startup podjetja želijo organizatorji konference Podim izpostaviti in nagraditi podjetja ter njihove ekipe, ki so s svojo vztrajnostjo, globalnimi dosežki ter drzno razvojno vizijo zgled v domačem in tujem startup okolju.

Letos je nagrada precej nadgrajena, saj se je že tradicionalnim organizatorjem in podeljevalcem nagrade – Iniciativi Startup Slovenija, Slovenskemu podjetniškemu skladu in ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo – pridružil ABC pospeševalnik.

Zanjo se je tokrat potegovalo deset nominiranih podjetij. Prva peterica finalistov so bili “mladi izzivalci” oziroma podjetja v najzgodnejših fazah razvoja, ki so se najbolje uvrstila v procesu tekmovanja Startup Slovenija, drugo skupino finalistov pa je sestavljalo pet startupov v različnih fazah razvoja.

V prvi skupini so bila podjetja Blub Blub, Feelif, Ulla Labs, VinTech in 45HC.com, v skupini podjetij, ki so jih nominirali deležniki startup ekosistema, pa so se za nagrado potegovali startupi ADORA MED, Gotoky, Nizkocenovci, Doctrina in Chipolo.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.