19:44, pon, 13. Maj

Slovo dedka Mraza in novoletne počitnice





DEDEK MRAZ na svoji kočiji s pravljičnim spremstvom te dni obiskuje otroke v mestnih soseskah in se druži z njimi v vrtcih in šolah. Med božičnimi prazniki bo prijetno delo prepustil prijatelju Božičku, po praznikih pa nas bo še enkrat obiskal in se poslovil v centru mesta.

DEDEK MRAZ

V torek, 29. 12., ob 17. uri, se bo na Vilinskem odru v Vetrinjskem dvoru začela predstava Čarovnika Grega, ki bo z otroki pričakal dedka Mraza, nato pa se bomo vsi skupaj odpravili na Trg Leona Štuklja, kjer bo na velikem odru nastopil otroški pevski zbor Pevske šole CS, dedek Mraz pa nas bo še zadnjič nagovoril in nam pomahal v slovo. Na poti v svoje domovanje na Pohorju bo obiskal še otroke v mariborski bolnici in obdaril otroke iz socialno ogroženih družin, ki bodo zadnje dneve leta preživljali na Domu Miloša Zidanška na Pohorju.

Zadnji dnevi v letu bodo za otroke veseli tudi zaradi NOVOLETNIH POČITNIC. Pripravili so program, ki ponuja veliko različnih ustvarjalnih priložnosti, zabavnega druženja, gibanja, sproščanja in nočni potep.

LIKOVNE DELAVNICE: PUHASTA DOMIŠLJIJA
– od 28. do 30. decembra, od 8.00 do 16.00 in
– 31. decembra, od 8.00 do 12.00, v DUM-u
Iz volne, filca in drugih puhastih materialov izdelujemo pisane cofe, mehke šale, okraske in ko nam domišljija poleti, še marsikaj drugega.

IGRALNICA: IGRE BREZ MEJA

– od 28. do 31. decembra, ob 9.00, v DUM-u
Tekmovanje v športnih igrah in reševanje zabavnih nalog bo razgibalo telo in razvedrilo duha. (mentor Denis Podaj)

DELAVNICE KREATIVNEGA PISANJA: MOJA PESEM O …
– od 28. do 30. decembra, ob 10.00, v DUM-u
V ustvarjalnem in igrivem vzdušju pišemo pesmi na poljubno temo. O čem bo govorila tvoja pesem? (mentorica Andreja Birmanac)

SPROSTITVENE DELAVNICE: ČAROBNI OTROCI
– od 28. do 30. decembra, ob 13.00, v DUM-u
Kako postaneš pogumen in sproščen, vesel in poln energije, čisto čaroben? (mentorica Maja Škontra, Čarobni otroci)

PLESNA DELAVNICA: HIP HOP
– 28. decembra, ob 9.00, v DUM-u
Priljubljen ples združuje rap, DJ-stvo in breakdance, ko te zasvoji, pa postane tudi način življenja. (mentorica Urška Podaj)

ŠPORTNO DOPOLDNE: TENIS – ŠPORT VSEH LETNIH ČASOV
– 29. decembra, ob 9.00, zbirno mesto v DUM-u
Lopar in žogica, zamah od spodaj ali zgoraj, z leve ali desne. Samo, da gre preko mreže in v označeno polje. S seboj prinesi čiste športne copate in teniški lopar, če ga imaš. (Teniški klub Branik Maribor)

NOČNO POTEPANJE: POHOD NA PIRAMIDO
– 30. decembra, ob 15.00, zbirno mesto v DUM-u
Izdelali bomo laterne, prižgali svečke in se odpravili na nočni potep skozi park do vrha Piramide. Tam pa nas čaka presenečenje …

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.