22:20, tor, 16. Apr

Slovo od Dragojevića bo na splitski Rivi, pokopali ga bodo v Veli Luki





Poslednje slovo od priljubljenega hrvaškega glasbenika po vsem svetu Oliverja Dragojevića bo potekalo v torek, na splitski Rivi. Dan kasneje ga bodo v ožjem družinskem krogu pokopali v rodni Veli Luki na Korčuli.

oliver dragojevič

Po poročanju nekaterih medijev so v Oliverjevem rojstnem kraju v znak spoštovanja zapovedali sedem dni tišine, odpovedali so Open Jazz festival in Luško lito. Čeprav naj bi pogreb v Veli Luki potekal v ožjem družinskem krogu, na dan pogreba pričakujejo več obiskovalcev. Po poročanju nekaterih medijev so v Oliverjevem rojstnem kraju v znak spoštovanja zapovedali sedem dni tišine, odpovedali so Open Jazz festival in Luško lito, v žalost pa se je odel tudi njegov najljubši lokal Cesarica.

Znani glasbeniki žalujejo za Dragojevićem

Sodelavec Zlatan Stipišić Gibonni, avtor Cesarice, je Dragojevića opisal kot “najbolj normalnega, enostavnega in skromnega človeka, kar jih je poznal.” Predsednik vlade Andrej Plenković pa ga je označil kot osebo, ki je živela glasbo, morje in svojo Dalmacijo ter je bila duša Hrvaške. nKot je za hrvaško tiskovno agencijo Hina še povedal Gibonni, “vsi vemo, kako velik glasbenik je bil”. Bil je tudi človek, ki je, tako Gibonni, vedno druge postavljaj pred sebe.

Na Dragojevićevo smrt se je na družbenih omrežjih odzval tudi pevec Tony Cetinski. “Dragi moj morski volk, po tvojem dohodu ne bo nič več tako, kot je bilo. Vse tvoje šale in neumnosti, ki smo se jim smejali kot otroci, to so trenutki, ki jih ne bom nikoli pozabil. Moram ti priznati, da sem te imel in te imam rad kot očeta, a po duši si mi bil kdaj kot mlajši brat. Od tebe sem se največ naučil, ker sem od tebe tudi največ dobil. Nezadržno si se razdajal ljudem in prijateljem. V tem dejstvu se skriva tudi velika skrivnost tvojega delovanja. Od nekdaj si bil dokaz, da biti vrhunski umetnik ni dovolj, treba je biti tudi Človek in zato – velika hvala.”

Stjepan Hauser iz 2Cellos je zapisal, da je odšel največji, takšna legenda, ki je ne bo nikoli več. “Odšel si, prijatelj moj, a zdi se, kot da nisi, ker bodo tvoj glas in pisma za vedno vtkani v naša srca. Počivaj v miru, pustil si sled v Neskončnosti,” je zapisal čelist.

Sožalje Dragojevićevi družini je izrekla tudi hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović. Poudarila je, da je Dragojević v antologiji hrvaške glasbe pustil neizbrisno sled. Njegov odhod Hrvaška čuti kot odhod družinskega člana. “Oliverjeve pesmi nas spremljajo od otroštva. Njegovega glasu zato ne moremo nikoli pozabiti, saj je povezan z najsrečnejšimi, najpomembnejšimi trenutki našega življenja,” je zapisala hrvaška predsednica. In še: “Njegov glas je utelešal stoletja naših prednikov, ribičev, kapitanov in vseh tistih morskih volkov, ki so z nostalgijo in hrepenenjem peli o ljubezni in toplini svojega doma.”
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.