Smrtna prometna nesreča kolesarja, ki je padel po makadamskem vozišču

Včeraj zjutraj Policijsko upravo Maribor iz UKC Maribor obvestili, da je pri njih umrl 46-letni moški, ki se je pri njih zdravil od 18. 6. 2020. Poškodovanega so v UKC Maribor pripeljali z reševalnim vozilom, policija pa o tem do sedaj ni bila obveščena.

FOTO: Pixabay.si/Slika je simbolična

Policisti so ugotovili, da je pokojni 18. 6. 2020 okoli 10.20 kolesaril za svojim bratom, po lokalni gozdni cesti Rogoza – Miklavž na Dravskem polju. Izven naselja Rogoza, kjer makadamsko vozišče poteka po klancu navzdol, v levem, blagem, preglednem ovinku hitrosti vožnje ni prilagodil lastnostim ceste in svojim sposobnostim. Zaradi tega kolesa ni več obvladoval in je nad njim izgubil oblast. Skupaj s kolesom je padel po makadamskem vozišču in se telesno poškodoval.

“Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju. Kljub zdravniški oskrbi je že 6. 7. 2020, zaradi poškodb, ki jih je utrpel v prometni nesreči, umrl. Policisti bodo o prometni nesreči s poročilom seznanili pristojno tožilstvo,” je sporočil Miran Šadl iz PU Maribor.

V letošnjem letu je na cestah območju Policijske uprave Maribor v 10 prometnih nesrečah umrlo že 11 oseb. V primerljivem obdobju lanskega leta je bilo takih prometnih nesreč 6, v njih pa je umrlo 6 oseb.

Policija je bila o prometni nesreči oz. smrti kolesarja prvič obveščena šele teden dni po njegovi smrti in skoraj mesec dni po prometni nesreči. Zaradi tega bodo mariborski prometni policisti izvedli t.i. hitri postopek o prekršku, v katerem bodo izdali odločbe o prekršku pravni osebi UKC Maribor, njeni odgovorni osebi in zdravniku, ki je poškodovanega sprejel na zdravljenje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV