06:44, sob, 18. Maj

Sneg in dež povzročil težave tudi na Koroškem





Na Koroškem, kjer je minulo noč sprva močno deževalo, potem pa je začelo snežiti, je pobelilo tudi doline, a snega za zdaj v dolinah ni veliko. Je pa že povzročil nekaj težav.

Po podatkih, ki so jih regijskemu centru za obveščanje javili občani, podrta drevesa ponekod ovirajo promet. Plužno-posipne enote družbe VOC Celje so na terenu.
Podrta drevesa so zjutraj ovirala promet na cesti Podvelka-Ribnica, prav tako se je več dreves podrlo čez cesto v Šmiklavžu v občini Slovenj Gradec, zaradi podrtih dreves je promet oviran na lokalni cesti Prevalje-Šentanel. Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste je za vožnjo čez prelaz Radelj obvezna zimska oprema.

rain-2811639_1920

 

Drugih posebnosti na cestah za zdaj ni. Na terenu je več plužno-posipnih enot podjetja VOC Celje, ki skrbi za vzdrževanje državnih cest na Koroškem. Kot je STA povedal Aleksander Celan iz družbe VOC Celje, je v dolinah zapadlo od pet do 10 centimetrov snega, na višje ležečih območjih občin Črna na Koroškem in Ribnica na Pohorju ter na Kopah pa je novega snega za od 25 do 30 centimetrov.

Ponekod na Štajerskem imajo težave z dobavo električne energije. Zaradi izpada razdelilne transformatorske postaje Ruše na območju občine Selnica ob Dravi je brez elektrike 122 odjemalcev. Napako odpravljajo delavci Elektra Maribor, kažejo podatki podatki Uprave RS za zaščito in reševanje.

Do izpada dobave električne energije je ponoči prišlo tudi na območju Limbuša. Zaradi napake je bilo brez oskrbe z elektriko 2749 odjemalcev. Napako so delavci Elektra Maribor odpravili do jutranjih ur.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.