23:20, čet, 28. Mar

SNG Maribor ponovno odpira svoja vrata





Slovensko narodno gledališče Maribor po dvoinpolmesečni prekinitvi vseh delovnih procesov zaradi ukrepov za zajezitev širjenja virusa COVID-19 ponovno odpira svoja vrata ter v juniju in juliju vabi na predstave Drame, Opere in Baleta.

Vir: Pixabay.com

Serijo predstav začenjajo v Drami z uprizoritvijo Pošta Roka Gregorja Vilčnika rokgre na Malem odru, ki bo na sporedu 9., 10., 11., 12., 15., 16., 18. in 19. junija, Molièrova komedija Šola za žene bo v Stari dvorani na sporedu 18. junija. Tam bodo 24. junija izvedli še doma in v tujini odmevno uspešnico Brezmadežna / Immaculata po romanu Colma Tóibína Marijin testament.

Balet bo 19. in 20. junija v Veliki dvorani slavnostno obeležil 15-letnico premiere Edwarda Cluga Radio and Juliet, ki se lahko pohvali z največjim številom mednarodnih gostovanj v zgodovini slovenskega baleta.

Solisti, zbor in orkester Opere bodo pod taktirko Simona Krečiča 26. junija pred gledališčem na Slomškovem trgu izvedli Gala koncert opernih arij. Opereta Netopir bo v Veliki dvorani na sporedu 2. julija.

Serijo predstav bo zaključil Balet. Premiera avtorskega projekta Gaja Žmavca Little Creation bo v Stari dvorani 3. julija, baletni triple-bill Falling Angels v koreografiji Alexandra Ekmana, Edwarda Cluga in Jiřija Kyliána pa bo v Veliki dvorani na ogled 10. julija.

Opera in Balet Slovenskega narodnega gledališča bosta gostovala tudi na Festivalu Ljubljana, 6. julija z opereto Netopir in 13. julija s Falling Angels.

V Slovenskem narodnem gledališču Maribor bodo zagotovili največjo možno varnost tako zaposlenih kot tudi gledalcev.

Za abonente bodo tako v Slovenskem narodnem gledališču Maribor do konca septembra odigrali dramske in baletne predstave, ki so že doživele premiero v aktualni sezoni. Za predstave in koncerte, ki so bili razpisani v posameznem abonmaju in niso bili odigrani, pa bodo izdali vavčerje v sorazmernem deležu vrednosti abonmaja oziroma v vrednosti vstopnic. Gledalci jih bodo pri gledališki blagajni lahko unovčili za nakup abonmajev ali posameznih vstopnic Drame, Opere in Baleta do konca leta 2021.

Napovedani Gala baletni koncert s solisti moskovskega Bolšoja in sanktpeterburškega Mariinskega gledališča bodo poskusili izvesti do konca sezone 2020/2021.

Repertoar Drame, Opere in Baleta Slovenskega narodnega gledališča Maribor za sezono 2020/2021 bodo predstavili 23. junija. Z vpisom abonmajev bodo začeli 24. avgusta.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.