12:15, pet, 29. Mar

Sobotni vlak bo poleti povezoval Maribor in Pliberk





Slovenske železnice so v vozni red uvedle sobotni kolesarski vlak, ki bo čez poletje povezoval Maribor in Pliberk, kjer bodo potniki lahko prestopali tudi na vlake do Celovca. Gre za nadaljevanje lani začetega čezmejnega povezovanja za spodbujanje povezovanja ob Dravski kolesarski poti, ki sega od Italije prek Avstrije in Slovenije do Hrvaške.

vlak

Sobotne kolesarske vlake so po koroški železniški progi od Maribora do Prevalj lani poleti uvedli v sklopu prizadevanj za širši razvoj kolesarskega turizma in v podporo vzpostavljanju Dravske kolesarske poti. Letos so linijo podaljšali do avstrijskega Pliberka.

Glavni namen je vzpodbujanje turističnega povezovanja ob Dravski kolesarski poti, ki sega čez meje več držav od Italije prek Avstrije in Slovenije do Hrvaške. Omenjene povezave zagotavljajo varen in trajen način potovanja tudi za dnevne potnike, ki se čez mejo vozijo bodisi na delo ali šolanje, so zapisali na Slovenskih železnicah.

Na Slovenskih železnicah se zavedamo prednosti povezovanja različnih deležnikov na področju prevoza potnikov in zagotavljanja logistične podpore za razvoj regij tudi prek turističnih produktov. Dodatna kolesarska sobotna vlaka sta le majhen delček v našem omrežju, a zaradi svoje vloge v regiji toliko bolj pomemben,” je na današnji novinarski konferenci v Pliberku poudaril pomočnik direktorja SŽ-Potniški promet Miloš Rovšnik.

Železniška povezava je edina oblika čezmejnega javnega potniškega prometa v tej čezmejni regiji, zato je še toliko bolj pomembna njena zanesljivost in prilagodljivost.

Slovenske železnice na relaciji od Maribora do Pliberka letno prepeljemo več kot 200.000 potnikov, z dodatnimi vlaki z zadostnimi kolesarskimi kapacitetami pa smo dokazali, da znamo prisluhniti tudi trenutnim potrebam regij, ki v turističnih produktih – v tem primeru kolesarstvu – vidijo priložnost za svoj razvoj,” je dodal.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.