01:13, pon, 29. Apr

Sončna nedelja vabi tekače na rekreativni tek v Radlje ob Dravi





Prihajajoča nedelja bo na Koroškem v znamenju teka, saj tekači v Radljah ob Dravi praznujejo 10. rojstni dan. 17. septembra se bo po ulicah Radelj ob Dravi odvil že deseti rekreativni tekaški dogodek, vsem poznan kot Rad’mam TEK. V sklopu praznovanja bo organizator na dan teka tekačem omogočil ugodnejšo prijavnino, kot v preteklih letih. Zato ni razloga, da nedeljo nebi preživeli v prijetni tekaški družbi.

Od gasilcev do kandidatk za Miss Slovenije

Kot sta že poročala organizatorja teka, Atletski klub Radlje in Javni zavod ŠKTM Radlje ob Dravi, bo letošnjo obletnico spremljalo več novosti. Uradne promotorke teka so kandidatke v tekmovanju za Miss Slovenije, letos pa imajo vsi prostovoljni in poklicni gasilcem brezplačno štartnino.

Rad’mam TEK

Posebna novost je letos povezana s Koroškim gospodarstvom, saj so organizatorji združili moči z Gospodarsko zbornico Koroške ter pripravili 1. Poslovni tek na Koroškem.

Rad’mam TEK se bo 17. septembra zjutraj pričel z otroškim tekom, ki je za otroke brezplačen. Po končanem otroškem dogodku se bodo na tekaško traso podali odrasli in sicer v teku na 5 ali 10 km, posamično ali v trojkah. Za ljubitelje hoje bo tudi organizirana nordijska hoja.

V kolikor se za udeležbo na teku še niste odločili, veseli informacija, da bo prijavnina na dan dogodka nižja, kot je bila na dan dogodka v preteklih letih. Za vse dodatne informacije in prijave vam je na voljo spletna stran www.radmamtek.si

Organizacijska ekipa Rad’mam TEK

Rad’mam TEK

Gregor Likar, direktor Javnega zavoda ŠKTM Radlje ob Dravi, strnjena misel o projektu Rad’mam TEK: »Rekreativni tekaški dogodek Rad’mam TEK se je pred več kot desetletjem pričel razvijati pod okriljem Atletskega kluba Radlje in Občine Radlje ob Dravi. Skozi leta je dogodek postal prepoznavno tekaško doživetje, ki je med rekreativnimi tekači prepoznano po odlični organizaciji, pozitivni energiji in nepozabnem vzdušju. Dogodek sprejme samo določeno število ljudi, kar omogoča ljubiteljem teka osebni pristop in pristno doživetje tekaške izkušnje po ulicah Radelj ob Dravi.«

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.