04:53, ned, 19. Maj

ŠOUM odpira 13. sezono ŠOUROCKa





Študentska organizacija Univerze (ŠOUM) v Mariboru z natečajem že vrsto let pomaga še neuveljavljenim študentskim glasbenim skupinam, da pokažejo svoj potencial. Rok za prijavo na natečaj je 9. marec 2015.

sourock razpis za 2014(3)

ŠOUM je izdala razpis za izbor najboljše študentske/dijaške glasbene rock skupine »ŠOUROCK ’15«. Razpis je objavljen na spletni strani www.soum.si/sourock, rok za prijavo je 9. marec 2015.

V okviru ŠOUROCK-a se je v prejšnjih 11-ih izvedbah predstavilo že okoli 300 mladih talentiranih glasbenikov, kar jim je močno pomagalo pri uveljavljanju njihove kariere. Na ta način želi ŠOUM pomagati mladim glasbenikom na njihovi glasbeni poti in jih hkrati nagraditi za ustvarjalnost. Ambasador letošnjega natečaja je Marko Soršak – Soki, bobnar skupine Elvis Jackson.

Na razpis se lahko prijavijo glasbene skupine, ki imajo vsaj polovico članov s statusom študenta ali dijaka v skladu z veljavno slovensko zakonodajo, imajo demo posnetek na zgoščenki ter imajo repertoar šestih skladb, od katerih mora biti vsaj polovica avtorskih. Prijavnica in razpis za »ŠOUROCK ’15« sta objavljena na spletni strani www.soum.si/sourock. Prijavnice s prilogami je potrebno poslati s priporočeno pisemsko pošiljko oziroma osebno dostaviti v zapečateni pisemski ovojnici, najkasneje do vključno ponedeljka, 9. marca 2015 na naslov: Študentska organizacija Univerze v Mariboru, Gosposvetska cesta 83, 2000 Maribor, s pripisom »Ne odpiraj – ŠOUROCK ’15«.

Glasbene skupine, ki bodo izbrane na podlagi demo posnetka in opisa, se bodo na odru Študentskega kulturno prireditvenega centra ŠTUK pomerile na treh predizborih in sicer 30. 3., ter 13., in 20. 4. 2015. Zmagovalna skupina vsakega predizbora se bo uvrstila v veliki finale, ki bo 5. maja 2015. Tudi v letošnji izvedbi, bodo četrtega finalista na predizborih izglasovali obiskovalci.

»ŠOUROCK je v zadnjih letih ponovno začel pridobivati na uveljavljenosti med mladimi glasbeniki, ki iščejo pot do uspešne kariere. Da je ta izbor dobra odskočna deska, pričajo zgodbe o zadnjih dveh zmagovalcih, saj je skupna Hulahoop bila izbrana za najboljši glasbeni preboj v letu 2014, Fed horses pa že vidno trkajo na vrata slovenske glasbene scene, njihov videospot je bil izbran med 10 najboljših v preteklem letu. Verjamemo, da nam tudi letos uspe zbrati kvalitetne ustvarjalce glasbe in vsaj eni izmed skupin pomagamo pri izstrelitvi na glasbeni trg,« dodaja vodja projekta Jan Sredenšek.

ŠOUM bo zmagovalni skupini natečaja, ki jo bo izbrala strokovna žirija, zagotovila snemanje singla, obogatitev celostne podobe skupine, prav tako pa so zmagovalcem zagotovljeni naslednji nastopi: Lampiončki 2015, ŠTUK, v Koroškem Kulturno Mladinskem centru Kompleksu na Ravnah na Koroškem, Festival Lent, Poletje v Lendavi, Lokal Patriot (Novo Mesto), festivalu Gora Rocka, festivalu Schengenfest.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.