ŠpasFest praznuje 16 let delovanja

Festival ŠpasFest, katerega nastanek je imel namen oživitev in poživitev mestnega jedra v Mariboru, letos praznuje 16. obletnico. Festival v organizaciji Gospodarsko interesnega združenja (GIZ) Stari Maribor bo potekal v petek 28.in 29.avgusta, na Trgu Svobode v Mariboru. V dveh dnevih se bo na mestnih ulicah in trgih v starem mestnem jedru zvrstilo kar nekaj zanimivih dogodkov.

Špasfest 2016
foto: Slavko Rajh
Slika je simbolična

Organizatorji se zavedamo, da so izvedbe prireditev v teh časih zelo zahtevne, ampak z veliko volje in vztrajnosti bomo prireditev tudi letos izpeljali,” so sporočili organizatorji. V času družbene izolacije morajo ustvarjalci na določenih področjih umetnosti ( med katere spada tudi ulična umetnost) še posebej skrbeti za psihofizično kondicijo, Slovencev in kulturnih delavcev. Slednji so na preizkušnji glede kondicije preživetja. Mnoge vsebine so se res preselile na splet in postale brezplačne. Niso pa zastonj, ustvarjalci in njihove družine namreč tudi morajo preživeti.
Organizatorji so še dodali: “V tem času se v Mariboru kljub pandemičnemu času izvaja kar nekaj prireditev. Izvajalci prireditev smo se brez problema uskladili in zato mesto še bolj živi. Pa naj še nekdo reče, da se nič ne dogaja v Maribor!” Poudarek bo oba dneva na srednjeveški tržnici, ki je bila že od nekdaj prostor za druženje in povezovanje, za kar si že dolga leta prizadeva tudi festival ŠpasFest.

Še nekaj NOVOSTI:
– Grof in grofica Štatenberška s srednjeveškimi damami bodo animirali
obiskovalce z zanimivimi zgodbami in obiskovalce popeljali po mestu s kočijo in
rikšo.
– 28.8.ob 19.h koncert “Španska glasbeno – plesna fantazija” v izvedbi
mednarodno priznanih vrhunskih umetnic (Inga Ulokina – violina, Marina
Igritskaya – sopran in Maša Kolšek – plesalka).
– 29.8. ob 19.h, koncert Anžeta Šuštarja z največjimi uspešnicami vseh časov.
Anže Šuštar je eden najboljših slovenskih moških vokalistov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV