17:58, ned, 28. Apr

Spomladanske dekoracije





Spomladi se narava prebuja. Ta čarobni letni čas nas navdihuje, da osvežimo notranjost in v svoje domove vnesemo radostne dotike. Prestavite se v svet subtilnih in preprostih spomladanskih okraskov, ki bodo vašo okolico naredili živahno. Čas je za majhne (ali velike) spremembe!

Spomladanske barve v vašem stanovanju

Pomlad povezujemo z mehkobo in svežino, pastelni odtenki, kot so metina zelena, nežno rožnata ali modra, pa odlično odražajo njen značaj. Te barve prenesite na svoje stene in pričarajte pomladni občutek. Vsak prostor ima lahko drugačen pastelni poudarek. Predstavljajte si spalnico v odtenku nežne sivke. Vsako jutro bo kot prebujanje v vrtu, polnem cvetja. Dnevno sobo napolnite s pastelno rožnato in nežno sivo barvo, da ustvarite toplo, a elegantno vzdušje.

Da bi se počutili pomladno, vam sploh ni treba prebarvati prostorov. Prostore lahko opremite s preprostimi dodatki v pastelnih odtenkih. Subtilne barve se dobro ujemajo, zato ustvarite harmonično barvno paleto, ki pričara vzdušje spomladanskega vrta. Pastelne barve imajo pomirjujoč in sproščujoč učinek, hkrati pa spodbujajo ustvarjalnost. Sprememba barvne sheme v notranjosti torej ni le stvar estetike temveč tudi način za dodajanje pozitivne energije in veselja.

Cvetlični poudarki

Kaj bi bil spomladanski dom brez cvetličnih motivov? Naj cvetje, simbol ponovnega rojstva in novega življenja, napolni vaše prostore. Najlažji način, da v svoj dom vnesete pomladno svežino, je nekaj novih cvetlic v lončkih. Na kuhinjsko okensko polico postavite pisane tulipane, nežne vijolice ali sočne orhideje. Če želite poudariti spomladansko vzdušje, postavite rastline v lončke z nežnim cvetličnim motivom.

A to še ni konec, saj se spomladansko cvetje lahko pojavi povsod v vašem domu – na slikah, blazinah in odejah. V dnevni sobi lahko obesite eno majhno sliko s cvetličnim šopkom in notranjost bo takoj dobila pomladno vzdušje. Počutite se dobro v svojem prostoru, tako da se obdate z rastlinami in okraski s cvetličnimi vzorci.

VIR: PR (Infografika Pepco o spomladanskem cvetju)

Vrti doma

Spomladi je čudovito opazovati, kako se narava prebuja. Opazujemo zelenje dreves, občudujemo rože, ki cvetijo. Zaradi tega si želite to čarobnost prenesti tudi v svoj dom. In prav to lahko storite! Ustvarite svoj zeleni kotiček, v katerega postavite različne rože, ki cvetijo ob različnih časih. Če nimate veliko prostora, eno od sten v dnevni sobi ali kuhinji namenite vertikalnemu vrtu. Na stropne kljuke ali posebne lestve obesite lončke z visečim cvetjem. To je fantastična rešitev za majhne prostore! Izberite rastline, kot so na primer serpentin, aloe vera, navadni bršljan ali praproti, ki lahko čistijo zrak in delujejo kot naravni filter. Absorbirajo škodljive snovi in tako lahko izboljšajo vaše počutje.

Kako še lahko v svoj dom vnesete pomladno vzdušje? Sveže rože lahko postavite v elegantno vazo na kavno mizico ali nočno omarico ali pa na okensko polico postavite mini zeliščni vrt. Bazilika, meta in peteršilj niso le aromatični dodatki k jedem, temveč tudi pridih pomladi v kuhinji.

Dodatki in spomladanski okraski za poživitev prostora

VIR: PR 

Ko spomladansko sonce že sramežljivo pokuka v vaš dom, je čas, da poskrbite za dodatke, ki bodo prostor naredili bolj živahen in vesel. Že majhni spomladanski okraski so dovolj, da vaš dom zadiši po pomladi. Sklede s sadjem, sojine sveče z nežnimi cvetličnimi vonji in nežne zavese. To je vse, kar potrebujete, da poživite svoje prostore. Sveče postavite v okrasne svetilke in z njihovim sijajem ob večerih osvetlite dnevno sobo ali spalnico. Naj vas njihov vonj popelje na cvetoči travnik, k bistremu potoku ali na gozdno pot. Počutite se srečni in lahkotni. Zanimiv dekorativni element je lahko tudi skleda, napolnjena z različnimi vrstami sadja. Postavite jo lahko na mizo ali v kuhinji na pult, prostoru pa bo dodala svežino in energijo.

Kateri drugi spomladanski okraski bodo v vaše stanovanje vnesli živahno vzdušje? Težke zimske zavese zamenjajte z lahkimi tkaninami v nežnih barvah in vzorcih. Izberite sončno prozorne zavese, da v prostore spustite čim več naravne svetlobe. Morda se vam bo zdelo koristno tudi, če okna nekoliko preuredite, da se razkrijejo in omogočijo soncu, da osvetli dnevno sobo. Nasproti okna obesite ogledalo, ki bo odsevalo sončne žarke in še bolje osvetlilo celotno sobo. Z ogledalom je notranjost svetlejša in optično večja. Poleg tega prostorom dodajo eleganco in edinstven značaj.

Pomlad navdihuje in spodbuja k spremembam. Zato ne odlašajte! Nekaj spomladanskih okraskov je vse, kar potrebujete, da bo vaš dom po zimi postal svež in živahen. Če je prebarvanje sten za vas preveč, začnite z majhnimi dodatki. Na okensko polico postavite nekaj cvetočih rož, na mizico za kavo pa rezano cvetje. Na kavč položite svetlo bombažno odejo s cvetličnim motivom in blazine v pastelnih odtenkih. Lahko pozdravite pomlad!

PR

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.